У Жуковської обурилися поведінкою міськради Черкас: нас не чують!

Наближена до почесного президента ПАТ «Азот» Валентини Жуковської Громадська Рада Черкас обурилася поведінкою депутатів Черкаськоїх міської ради, які сьогодні на сесії не погодилися оприлюднювати резолюцію громадських слухань від 11 лютого. Текст заяви – нижче.


3 квітня на сесії Черкаської міської ради депутати вкотре продемонстрували цинічне нехтування нормами права, позицією громади міста, байдужість до думки значної частини мешканців міста та громадських організацій. Зокрема, вже втретє депутати ЧМР проголосували про заборону оприлюднення резолюції загальноміських громадських слухань, які відбулися 11 лютого цього року. Така позиція депутатів міської ради ПРЯМО СУПЕРЕЧИТЬ нормам закону про місцеве самоврядування, який ЗОБОВ’ЯЗУЄ депутатів місцевої ради розглянути резолюцію громадських слухань.

Натомість депутати, які до того надавали можливість виступити усім бажаючим, заборонили виступати єдиній людині – головуючому на громадських слуханнях, Голові Правління ГО «Громадська Рада Черкас» Івану Сухарькову.

11 лютого у місті відбулись слухання, на яких громада майже одноголосно виступила за ЗАБОРОНУ ПОЄДНАННЯ мандату депутата міськради з роботою на керівних посадах в структурі міськвиконкому та комунальних підприємствах, проведення обов’язкових щорічних ПУБЛІЧНИХ бюджетних слухань та виділення коштів на транспортну реформу.

Ці вимоги учасників громадських слухань були також підтверджені 26 тисячами підписів громадян міста. Відповідно до норм чинного законодавства та Статуту територіальної громади міста, позиція 10% городян міста, також ОБОВ’ЯЗКОВО МАЄ бути розглянутою на сесії. Таким чином депутати ДВІЧІ порушили ключові норми місцевого самоврядування.

Однак за більш ніж півтора місяці депутати не лише не змогли розглянути резолюцій, а й навіть не надали змогу виступити ініціаторам слухань.
Замість цього депутати понад місяць сперечалися щодо заміни секретаря міськради за 2 місяці до виборів, в.о. мера призначив, а потім скасував громадські слухання по бюджету, також активно йшов розподіл землі та «ламалися списи» щодо доступу до коштів майбутнього бюджету розвитку (зокрема, як стало відомо, виконком 17 березня виділив приватній фірмі 3,14 млн. грн. на колесо огляду).

Переконані, що така деструктивна позиція депутатів пояснюється виключно страхом втратити свої нагріті місця у владі, неготовністю безпосередньо дивитися в очі виборцям. Впевнені, на найближчих виборах 25 травня жоден з депутатів, які голосують проти своїх громадян не будуть підтримані виборцями. Поіменний список депутатів, які закривають рота громаді буде оприлюднений найближчим часом.

Голова Правління Громадської Ради Черкас
Іван Сухарьков
03.04.2014 19:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter