В.о. міністра юстиції оголосила ультиматум від Януковича: скласти зброю і здатися міліції

Президент Віктор Янукович закликав протестувальників скласти зброю та здатися міліції.

Відповідну заяву зробила виконуюча обов’язки міністра юстиції Олена Лукаш за підсумками багатогодинної зустрічі Януковича з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком, йдеться на сайті глави держави.

"Протистояння, загибель громадян, захоплення та незаконне використання зброї, чергове захоплення державних будівель, палаючі офіси та автівки – це все стало реальним завдяки діям радикальних сил", - заявила Лукаш.

"Вчора опозиція закликала громадян до протесту, до блокування парламенту і сьогодні ми отримали погроми, підпали, вбивство та кровопролиття. Більше ніхто не зможе казати про мирний протест в Україні", - вважає вона.

"Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих, співробітникам правоохоронних органів, громадянам України. Сталася трагедія. Такого більше не повинно існувати. Люди не повинні гинути", - зазначила в.о. міністра.

"Лідери опозиції сьогодні прийшли до президента з проханням про мирне врегулювання конфлікту, але саме вони ще з ранку закликали громадян до мобілізації, боротьби та протистояння. Лунали заклики про застосування зброї. Багато людей було спровоковано такими заявами", - запевнила чиновниця.

"І знову, як і минулих разів, представники опозиції відмовляються брати на себе відповідальність за те, до чого вони закликали громадян, до наслідків їх закликів", - сказала Лукаш.

"Але президент закликав Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока відмежуватись від закликів до радикальних дій та відмежуватись від підтримки радикальних сил", - додала вона.

"Президент України закликав негайно припинити збройне протистояння, скласти зброю і здатися правоохоронним органам тим, хто сьогодні порушив закон та провокує громадянські протистояння", - повідомила в. о. міністра.

"Президент України закликав негайно припинити захоплення правоохоронних органів, зброї, припинити ескалацію конфлікту в державі. Це обов’язок опозиції – закликати всіх радикалів, які порушили закон і відповідальні за кровопролиття, припинити протистояння", - зазначила Лукаш.
"На жаль, спільну заяву про засудження та відмежування від радикальних дій опозиція оголошувати та підписувати відмовилась", - додала вона.
"Ми налаштовані на мир, на діалог. Ми проти насильства у будь-яких його проявах. Перемовини будуть продовжені", - підсумувала Лукаш.

Українська правда
19.02.2014 07:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter