Судові процеси в Черкасах: абсурд, фарс, безглуздя, - Іляшенко

Судові процеси в Черкасах: абсурд, фарс, безглуздя, - Іляшенко Підсумовуючи вчорашній розгляд апеляційних справ затриманих під час подій біля Черкаської ОДА можна зробити висновок, що влада вирішила ще потримати людей у заручниках. Про це в блозі на «Вечірніх Черкасах» пише лідер Черкаського Удару Віталій Іляшенко.
… Чим відрізняється результат розгляду апеляційної справи 3 лютого 2014 року щодо молодого черкасця Романа Зуболєя, який увечері 23 січня повертався центром міста з тренування та зараз має пом’якшену міру покарання («домашній арешт»), від результатів розгляду апеляційної справи сьогоднішнього дня щодо його товариша Ярослава Коргута, який разом із тим же Романом йшов вулицею тієї жахливої ночі та залишився в СІЗО й надалі очікує своєї долі.
Абсурд, судовий фарс, безглуздя – коротка, але повна характеристика вчорашніх судових процесів.
На засіданні колегія суддів запитала слідчого прокурора Сідорова: «Чому Ви за 14 днів не провели слідство по справі, не опитали свідків, не зібрали та не надали доказів? Чому тут на засіданні немає тих, хто, ніби, бачив, що безневинні черкащани до чогось причетні? Чому й досі, за 14 днів, слідчий не зібрав ніяких доказів і не запрошений на судове засідання?»…
А в Черкасах дехто з влади, декому з опозиції пообіцяв, що невинну молодь протягом 2-3 днів відпустять із-під арешту. Я от бачу, на прикладі Романа Зуболєя, як місцева влада дотримується свого слова…
Залишається чекати результатів завтрашньої неофіційної наради місцевої влади із правоохоронцями області. Маю надію на припинення знущання над невинними людьми та на позитивний підсумок розгляду апеляційних справ решти затриманих, які відбудуться 7 лютого, в п`ятницю, й у понеділок 10 лютого.
07.02.2014 10:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter