Даценко: надзвичайний стан на Черкащині встановлено давно. Ім`я йому - Сергій Тулуб

Прес-служба народного депутата Леоніда Даценка поширила його заяву, зроблену вчора на брифінгу у готелі “Дніпро”
- Надзвичайний стан на Черкащині існує вже давно. Ім’я цього надзвичайного стану – Сергій Тулуб. І поки він буде на Черкащині керувати, тут буде надзвичайний стан для черкащан.
Я три дні, поки відбувались ці події у Черкасах із захопленням облдержадміністрації, намагався робити все можливе і неможливе, щоб зупинити ці процеси, зупинити кровопролиття, зупинити насилля і протистояння. Ми створили Народні ради, перевівши протести у організоване русло. Народні ради, і обласна, і міська, йшли на переговори зі владою, намагалися довести, що треба робити зустрічні кроки. Навіть по перших затриманих при штурмі 23 січня. І нам пан Черняк, голова обласної ради, і на той час виконуючий обов’язки голови Черкаської облдержадміністрації Івашкевич обіцяли зробити все можливе, щоб невинних людей, які просто потрапили «під роздачу», було відпущено.
Але нічого цього зроблено ними так і не було. А на другий день відбулися суди, і майже всі затримані отримали по два місяці ув’язнення. При чому навіть інваліди і випадкові перехожі. Наступного дня відбулась іще одна фашистська облава в центрі Черкас. Я наголошую – фашистська облава, коли «Беркут» вибіг у центр міста і гнав людей. Бив палицями, ногами. Затримано було 32 особи, із яких практично більше половини – неповнолітні. І ми цілу ніч визволяли їх із міліції.
І коли відбулись народні збори в Черкасах, на які для переговорів прийшли представники обласної влади, міліція з подачі керівництва області повідомила, що опозиція, люди нібито захопили приміщення, в якому ця народна рада мирно і за погодження із керівництвом Будинку політпросвіти відбувалась.
У ту ж ніч була реалізована нова провокація,спланована владою. Скажіть, це сприяє спаданню напруги в суспільстві? Ні, це свідома ескалація. Влада є основним провокатором усіляких штурмів. До речі, після перешого погрому, коли мене запросили до облради для переговорів, я побачив, що в середині приміщення зруйновано вщент всі поверхи. Таке не могли зробити кілька десятків протестувальників за пару годин. Таке враження, що все це було вчинено навмисне, було нібито «випадково» спалено важливу фінансову документацію, розбито комп’ютери. Мабуть, все це зачищалося цілий день, а потім на протестувальників погром просто списали. І продовжують списувати, адже після другої провокації із штурмом влада знову заявила, що хтось проник всередину будівлі і палив документи. Так завжди під час громадянських конфліктів нищать докази порушень.
Я також можу стверджувати, що все це зроблено і для того, щоб ввести в країні надзвичайний стан. Ще раз повторюю. У нас на Черкащині ім’я надзвичайного стану – Сергій Тулуб, і він має піти у відставку і не тероризувати нашу область. Це позиція моя, а також міської та обласної народних рад, – йдеться у заяві нардепа
28.01.2014 16:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter