З 2019 року в Черкасах можна буде дослідити овочі та фрукти на вміст пестицидів

З 2019 року в Черкасах можна буде дослідити овочі та фрукти на вміст пестицидів Лабораторії «Інституту здоров'я рослин», цьогоріч відкритого у Черкасах, готуються до впровадження нових видів досліджень – на вміст залишкової кількості пестицидів у агропродукції. Про це інформують у Черкаському прес-клубі.

Як зазначила керівник сервісно-аналітичного центру «Інституту здоров'я рослин» Ірина Перехрест, такі дослідження допоможуть сільгоспвиробникам вирощувати якіснішу продукцію, а українцям – бути впевненими, що вони вживають дійсно безпечну продукцію вітчизняних виробників.

«Наразі найбільш затребуваними є дослідження ґрунтів, за якими масово звертаються з усіх областей України. Агровиробники хочуть отримати інформацію про стан ґрунтів на своїх полях, аби знати, які добрива вносити до зими, – зазначає Ірина Перехрест. – Звертаються також і за перевіркою якості добрив, які планують вносити на поля. Крім того, напередодні посіву нових культур багатьох цікавить вміст у ґрунтах залишкових пестицидів та гербіцидів. Ми надаємо рекомендації, які сприяють покращенню родючості ґрунтів і допомагаємо аграріям будувати свій бізнес на основі наукового підходу та інноваційних технологій».
19.11.2018 13:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter