У Черкаському зоопарку готуються до зими

У Черкаському зоопарку готуються до зими Як інформують у міськраді Черкас, працівники Черкаського зоологічного парку активно проводять підготовку тварин та їх місць проживання до зимівлі. Вже закінчується реставрація пошкодженого під час пожежі вольєру, а холодильники заповнюються харчуванням для тварин. Про це повідомляє директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван.

В дирекції зоопарку запевняють, що проблем з харчуванням та комфортними умовами проживання тварин наразі не виникає. Ведмеді, які знаходяться на утриманні зоопарку, зараз переживають період осінньої «нажировки», тобто період, коли ведмеді можуть набрати достатню кількість жиру, аби вдало перезимувати. Працівники мають програму, за якою готують усіх тварин до зимівлі.

– Тварини, які в природніх умовах проживають у нашій кліматичній зоні, будуть зимувати у своїх відкритих вольєрах, − повідомляє Євгеній Леонідович. - А також не потребують утеплення тварини сімейства котячих: власне кішки, леопарди та рисі. Адже взимку їх хутро стає густішим, більш пухнастим та гарним.

Екзотичні тварини також забезпечені усім необхідним для комфортного проживання, місця вистачає усім. За декілька тижнів екзотичних птахів та приматів переселять до відреставрованого вольєру.

– Щодо приматів, то Черкаський зоопарк можна привітати з поповненням. Минулого тижня у родині тамаринів Едипових народилося двоє малят. І мати, і дітки зараз у гарному стані і перебувають під наглядом, − говорить Євгеній Ван.
12.11.2018 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter