Прокуратура: позиція Держуправління охорони навколишнього природного середовища є споглядацькою

Прокуратура: позиція Держуправління охорони навколишнього природного середовища є споглядацькою 8 листопада в прокуратурі області обговорювали питання про стан законності та правозахисної діяльності у сфері поводження з відходами.

Перший заступник прокурора області Ігор Рогатюк повідомив, що порушення законів у сфері поводження з відходами в області мають поширений характер. Встановлено, що на території області знаходиться 511 сільських сміттєзвалищ та 21 міський полігон твердих побутових відходів, загальною площею більше 615 гектарів.

Однією із причин такого стану справ у сфері поводження із відходами є незадовільна робота на даному напрямку органів контролю та управління, поведінка яких є пасивною, а іноді і споглядатською. Так, прокуратурою області встановлено, що службовими особами Державного управління охорони навколишнього природного середовища області неналежно виконуються вимоги Законів України «Про відходи», «Про охорону навколишнього природного середовища» в частині здійснення комплексного управління в галузі поводження із відходами та щодо участі у реалізації і контролі за виконанням програм охорони навколишнього середовища. Управлінням не забезпечено здійснення скоординованих дій відповідних контролюючих органів, направлених на усунення порушень в галузі поводження із відходами.

Колегія констатувала, що не відповідають вимогам сьогодення та стану законності державний контроль та нагляд у сфері поводження з відходами, який здійснюється працівниками Державної екологічної інспекції, санітарно-епідеміологічної служби і ветеринарної медицини в області, та зобов’язала прокурорів вжити додаткових заходів на даному напрямку роботи.

За результатом проведення колегії прокурорами спільно з контролюючими органами будуть розроблені заходи для реального вирішення існуючих проблем та усунення порушень закону, інформує прес-служба прокурора Черкаської області.
09.11.2012 13:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter