Черкаський окружний адмінсуд заборонив ТОВ "Смачна випічка" з Ірклієва експлуатувати небезпечне для працівників обладнання

Черкаський окружний адмінсуд заборонив ТОВ "Смачна випічка" з Ірклієва експлуатувати небезпечне для працівників обладнання Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області провели перевірку ТОВ «Смачна випічка» (с. Іркліїв Чорнобаївського району) щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

У результаті перевірки виявлено факти порушення вимог чинних нормативно – правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників ТОВ «Смачна випічка», які не були своєчасно усунені на момент проведення планової перевірки, а саме: здійснюється експлуатація технологічного устаткування, елементів систем газопостачання, проводяться газонебезпечні роботи без отримання у встановленому порядку дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Управління звернулося до суду з позовом про застосування до ТОВ «Смачна випічка» заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), а саме: заборонити експлуатацію технологічного устатковання та виконання газонебезпечних робіт до усунення порушень, що створюють загрозу життю працюючих.

Черкаський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом Управління до ТОВ «Смачна випічка» і задовольнив адміністративний позов повністю. Товариству заборонено виконання газонебезпечних робіт і експлуатацію технологічного устатковання до усунення порушень, що стали підставою для звернення Управління до суду.
06.08.2018 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter