У 6 лісгоспах Черкащини встановлено 15 систем відеоспостереження

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства, сучасні технології допомагають лісівникам Черкащини під час неспокійного і дуже відповідального періоду – пожежонебезпечного сезону. Так, у шести лісгоспах протягом останніх кількох років вже встановлено 15 телевізійних систем відеоспостереження за лісами.

Камери відеоспостереження встановлюються на висоті понад 30 метрів і обертаються навколо своєї осі. За технічними характеристиками їх радіус огляду в середньому становить 20 кілометрів (залежно від погодних умов).
У 6 лісгоспах Черкащини встановлено 15 систем відеоспостереження

“Таке обладнання дороговартісне, однак повністю себе виправдовує, адже дозволяє виявляти найменші задимлення, загорання на ранніх стадіях та з високою точністю допомагає визначити координати лісової пожежі, а це, в свою чергу, дає змогу вчасно локалізувати загорання”, – наголошує головний спеціаліст Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бихало.

Пункти спостереження обладнані в лісництвах а бо ж в лісгоспах, де черговий щоденно під час світлового дня в режимі реального часу наглядає за прилеглими масивами за допомогою спеціального монітору.
У 6 лісгоспах Черкащини встановлено 15 систем відеоспостереження

Таким чином, практично усі хвойні насадження держлісгоспів Черкащини, які найбільш вразливі під час пожежонебезпечного періоду, вже знаходяться під перехресним відеонаглядом.
23.07.2018 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter