Держекоінспекція подала позов на Золотоніський водоканал за забруднення річки Суха Згар

Держекоінспекція подала позов на Золотоніський водоканал за забруднення річки Суха Згар Протягом останніх років екологічна ситуація на річках Суха Згар та Золотоношка залишається незадовільною. Причина — неефективна робота міських очисних споруд міста Золотоноша та скид недостатньо очищених стічних вод у річку Суха Згар.

Державна екологічна інспекція у Черкаській області неодноразово фіксувала порушення умов скиду стічних вод до річки Суха Згар та відсутність дієвих організаційно-технічних заходів Комунального підприємства «Міський водоканал» Золотоніської міської ради щодо недопущення наднормативного скиду забруднюючих речовин у відкриту водойму із стічними водами після очистки.

За порушення вимог природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу неодноразово притягувався директор КП «Міський водоканал». Крім того, до комунального підприємства неодноразово пред'являлись до добровільного відшкодування збитки за наднормативні скиди забруднюючих речовин із зворотним водами у річки на загальну суму 265,4 тисяч гривень, які сплачені у повному обсязі.

Вимоги приписів Державної екологічної інспекції у Черкаській області щодо дотримання умов скиду стічних вод систематично не виконуються. Як наслідок, 1 червня 2018 року до Черкаського окружного адміністративного суду подано адміністративний позов щодо застосування заходів реагування до КП «Міський водоканал» з метою обмеження скиду стічних вод в річку Суха Згар з перевищенням гранично допустимих норм.
08.06.2018 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter