У квітні в Черкасах планують встановити 5 постійних пунктів для утилізації небезпечних відходів

У квітні в Черкасах планують встановити 5 постійних пунктів для утилізації небезпечних відходівУ побуті чи не кожної української родини знайдуться батарейки чи енергозберігаючі лампи. Як тільки ці речі виходять із ладу , їх, за звичкою, викидають до урни разом із іншим сміттям. Проте, фахівці наголошують, що такі відходи – небезпечні й несуть шкоду довкіллю.

Викидання батарейок, ламп на сміттєзвалища є небезпечним для людей. Оскільки шкідливі речовини можуть потрапити в ґрунт, воду чи повітря. Такі відходи необхідно утилізувати. У всіх розвинених країнах окремий збір таких відходів та їх утилізація уже давно стали нормою.

Як розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко, Черкаси стали першим містом, де впровадили утилізацію небезпечних відходів. Пізніше, каже, цей досвід перейняли й інші українські міста.

За інформацією міськради Черкас, сьогодні у місті існує один стаціонарний пункт для збору відпрацьованих батарейок, який знаходиться за приміщенням Черкаської міської ради. У 2018 році планують встановити близько 5 постійних пунктів для утилізації небезпечних відходів.

«Мобільні» пункти з’являться вже у квітні цього року. Зараз триває робота з формування графіка збирання небезпечних відходів.
19.02.2018 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter