Резонанс: У Мошнах на оленів браконьєрили 19 осіб. Зокрема, колишні працівники прокуратури та поліцейські

У селі Мошни Черкаського району правоохоронці впіймали на гарячому групу браконьєрів, які застрелили трьох оленів, в тому числі і тільну олениху.
Загалом у знищенні тварин у Черкаському бору брали участь 19 осіб.


Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив громадський діяч Володимир Іващенко.

За його словами, практично усіх браконьєрів поліція затримала відразу. Але двом із них вдалося втекти.

«При спробі втечі одного з браконьєрів працівники поліції змушені були тричі зробити попереджувальні постріли, згідно статті 46 Закону про Національну поліцію. А оскільки він тікав, не реагуючи на постріли, то йому прострелили колесо авто і затримали», – розповідає «Сміла.ua» Володимир Іващенко.

Він каже, що у компанії любителів оленятини були й колишні працівники прокуратури та Смілянського відділу поліції. Серед них, відомий у Смілі по справі про викрадення дизельного пального з вагонного депо імені Тараса Шевченка Сергій Березій.

«Хлопець не може без пригод, солярки йому мало було, то взявся за оленів», – обурюється Володимир Іващенко.

І додає, разом з колишніми правоохоронцями на відстрілі оленів у Черкаському лісі попалися і двоє смілянських залізничників – начальник Смілянського вагонного депо імені Тараса Шевченка Олександр Петренко та начальник охорони цього депо Андрій Пилипчак.

Під час затримання банди браконьєрів постраждав працівник поліції Черкаського відділку. Автомобілем йому придавило ногу і нині він у лікарні.

Інформація про затримання браконьєрів викликала серед користувачів соціальних мереж шалене обурення.
12.12.2017 11:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter