Лісові господарства Черкащини заготовляють лісове насіння до наступної лісокультурної кампанії

Лісівники Черкащини готуються до наступної лісокультурної кампанії – збирають урожай лісового насіння.

Лісові господарства Черкащини заготовляють лісове насіння до наступної лісокультурної кампанії


За інформацією Черкаського обласного управління лісового господарства, лісові господарства області заготовили 35,97 тонн жолудя та горіха чорного, чим практично виконали заплановані завдання.

У лісгоспах вже зібрано 18,42 тонн жолудя, з них 7310 кг жолудя дуба звичайного та 11112 кг жолудя дуба червоного. Порівняно з попереднім роком майже вдвічі збільшилась кількість заготовленого насіння горіха чорного, який добре зростає в наших кліматичних умовах та має цінну деревину – 17550 кг. Решта – це насіння інших супутніх деревних порід, таких як липа, клен, акація.

– Цьогоріч несприятливі погодні умови негативно вплинули на насіння дуба, лише 15-20% від потенційно можливого урожаю жолудя були придатні для зберігання та подальшого посіву, – зазначає головний спеціаліст управління лісового та мисливського господарства Анатолій Левицький. – Проте лісівникам Черкащини вдалося заготовити більшу кількість насіння горіха чорного, щоб замінити даною породою недостатню кількість жолудя дуба звичайного.

Протягом зими насіння зберігатиметься у відповідних умовах, а навесні буде висіяне в лісових розсадниках та використане при створенні лісових культур.
23.11.2017 10:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter