Гасіння пожежі на торфовищах біля Ірдині тривають. Ліквідовано загоряння на 12 гектарах (відео)

За інформацією управління ДСНС, роботи по ліквідації пожежі на торфовищах тривають.

Станом на 12 годину 22 вересня, спільними зусиллями всіх служб, які беруть участь у гасінні торф’яних покладів, - вдалось ліквідувати загоряння на площі 12 гектар.

Зараз на місці надзвичайної події працює пожежна та спеціальна техніка з 9-ти пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС у Черкаській області, Білозірського та Дубіївського лісництв, пожежні розрахунки місцевої пожежної охорони та Міністерства оборони, ДП “Черкаситорф”. Загалом, - 36 одиниць пожежної та інженерної техніки та 106 працівників із різних служб. Від Управління ДСНС - 27 одиниць техніки та 84 фахівці.

Задіяні також 27 офіцерів та курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, представники Національної поліції і швидкої медичної допомоги.

Роботи проводяться на 5 оперативних дільницях, участь у гасінні пожежі беруть 25 одиниць техніки, постійно працюють 26 пожежних стволів.

Представниками лісового господарства, за допомогою тракторів створюються додаткові меліоративні полоси. Тривають роботи важкої інженерної техніки по створенню захисних канав навколо небезпечних ділянок.

Для обмеження перебування в небезпечній зоні сторонніх осіб, працівниками поліції навколо місця пожежі перекрито усі автомобільні та пішохідні шляхи.

Серед населення селища Ірдинь, сіл Білозір’я та Дубіївка, найближчих до пожежі населених пунктів, інспекторським складом Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області а також фахівцями психологічної служби, проводиться роз’яснювальна робота. Фахівці ДСНС заспокоюють людей, дають їм методичні поради щодо попередження отруєння продуктами горіння.

«Зараз недоречно розводити паніку» - говорить старший психолог Управління майор служби цивільного захисту Леся Коротяєва.

«Люди наполохані ситуацією» - продовжує Леся Миколаївна. «Але ми робимо все можливе, заради того, щоб по-перше, якнайшвидше ліквідувати пожежу та при цьому навчити людей, як діяти, щоб не постраждати в цій ситуації. Приємно, що населення добре розуміє, яку складну та важку роботу здійснюють рятувальники, у свою чергу вони намагаються віддячити фахівцям ДСНС за їхню роботу. Знаючи, що хлопці працюють цілодобово, місцеві жителі приносять їм продукти харчування та питну воду, що змушує рятувальників повністю викладатися під час боротьби із вогнем » - зауважила Леся Коротяєва.
22.09.2017 15:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter