На Черкащині діє заборона на вилов раків, - Держрибагентство

На Черкащині діє заборона на вилов раків, - Держрибагентство Держрибагентство нагадує, що в 19 регіонах триває літньо-осіння заборона на вилов раків. Йдеться про Запорізьку, Вінницьку, Хмельницьку, Чернівецьку, Сумську, Миколаївську, Тернопільську, Волинську, Донецьку, Рівненську, Закарпатську, Кіровоградську, Полтавську, Львівську, Чернігівську, Харківську, Черкаську, Херсонську, Одеську (на річці Дунай та придунайських водоймах) області.

За порушення правил рибальства та вилов раків у даний період передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Після закінчення терміну заборони рибалці за добу дозволяється вилов не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.
13.09.2017 13:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter