У Каневі пройшов круглий стіл, присвячений вирішенню проблеми пластикового забруднення довкілля

У Каневі пройшов круглий стіл, присвячений вирішенню проблеми пластикового забруднення довкілля Україна терміново має вирішити питання використання та утилізації пластику на загальнодержавному рівні.

Таку тезу озвучили учасники круглого столу « Пластикове забруднення довкілля: суть та гострота проблеми», що відбувся 4 серпня у Каневі за участі Партії Зелених України, Канівської міської ради та Канівського природного заповідника.

На думку експертів, наразі пластикові відходи в Україні утилізуються не за екологічними нормами, що є великою проблемою для країни. До того ж, в державі існує проблема із екологічною освітою та сортуванням сміття.
Канів уже не вперше виступає майданчиком для обговорення cтратегічних та актуальних питань екологічного порядку денного в країні, адже є частиною одного із найстаріших природних заповідників України.

Вчені, екологи, громадські діячи, представники влади та бізнесу протягом декількох годин шукали шляхи подолання «пластикової проблеми», яка невпинно набирає обертів.

Екологи аргументують своє занепокоєння цифрами: 50 % всіх пластикових виробів використовується лише один раз і одразу ж потрапляють у смітник.
Під час обговорення визначили необхідність створення на місцевому рівні мереж прийому непридатного пластику та перейняти у цій справі досвід Європейських країн, в яких цей процес досить налагоджений.
04.08.2017 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter