У Черкасах презентували книжку Дейва Формена «Екотаж: керівництво з радикальної природоохорони»

24 червня в черкаському парку «Долина Троянд» в рамках фестивалю «ГайдаFest» відбулася презентація книги Дейва Формена «Екотаж: керівництво з радикальної природоохорони».

Було приємно бачити на заході багато молодих людей, які цікавляться екозахистом і усвідомлюють, що хоча на перший погляд дана проблема не є гостро актуальною для українського суспільства, проте вона має глобальний і стратегічний характер. Адже нам вже варто задуматися над тим, що буде далі? Що буде з нашою державою, коли ми повернемо наші території, відновимо територіальну цілісність України, і перед нами знову питання екобезпеки. Саме питанням екологічного захисту і безпеки присвячена ця книга.
У Черкасах презентували книжку Дейва Формена «Екотаж: керівництво з радикальної природоохорони»

На презентації мав слово Дмитро Кухарчук, керівник черкаського осередку Національного Корпусу. Він наголосив про важливість безпеки ековоїнів, адже досить часто вони діють в супереч законів задля збереження нашої природи. Доповідач, апелюючи до книги Дейва Формена, розповів, що головне в актах екотажу не лише користь для природи, але й збереження власної свободи, щоб продовжувати таку благородну діяльність. Адже наразі маємо владу, яка зацікавлена лише в економічних факторах власного збагачення, та аж ніяк не екологічними питаннями, які, за великим рахунком, стосуються всієї нації.

Марко Мельник, засновник видавництва, поділився з аудиторією історією створення видання «Екотажу», ініціатором якого був Назарій Кравченко. Він розповів, що кожній системі притаманна структурність та ієрархічність. Так існує чітка послідовність між окремим індивідом, нацією, расою та природою. Кожна з цих ланок потребує турботи і захисту. І природа як найбільш узагальнена чарунка вимагає чи не найбільше уваги і захисту, адже має ключовий вплив на всі елементи системи. Тому ми в жодному разі не маємо ігнорувати питання екології, які можливо ще не є такими критичними, проте при збереженні існуючих тенденцій можуть перетворитися на екологічну катастрофу.
У Черкасах презентували книжку Дейва Формена «Екотаж: керівництво з радикальної природоохорони»

Таким чином, екотаж є далекоглядною і стратегічною діяльністю, і як зазначив Едвард Еббі, автор «Кодексу Ековоїна»: «Це добре для дерев, це добре для ісів, це добре для Землі, і це добре для людської душі. Справа за вами! Дійте!».
26.06.2017 14:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter