У Корсунь-Шевченківському лісгоспі створили новий розсадник хвойних декоративних рослин

Цього року на території Яснозірського лісництва Корсунь-Шевченківського лісгоспу створили новий розсадник. Тут висадили різні види хвойних декоративних рослин ­– туї, ялівці, блакитні ялини. Саме з них будуть в подальшому відібрані кращі зразки для створення плантацій декоративного посадматеріалу шляхом живцювання. Про це інформують у Черкаській ОДА.

Головне правило вирощування якісного посадматеріалу, зазначають корсунь-шевченківські лісівники, – це особливий догляд, який, головним чином, полягає у правильному поливі, особливо у спекотні літні місяці. Тож для цього встановили систему крапельного зрошення, яка дозволяє підтримувати рослини в оптимально вологому грунті.
У Корсунь-Шевченківському лісгоспі створили новий розсадник хвойних декоративних рослин


- Шкільне відділення для дорощування декоративних рослин – це наш новий об’єкт на території лісництва. Вирощувати саме якісний посадматеріал – надзвичайно кропітка робота, яка потребує часу і зусиль. Для того, аби раціоналізувати наші ресурси, ми встановили систему крапельного поливу. Її перевага в тому, що вода подається безпосередньо у прикореневу зону рослини регульованими малими порціями з допомогою спеціальних дозаторів-крапельниць, що не дозволяє кореневій системі пересихати і не створює твердої кірки на поверхні грунту. Також дозволяє радикально зменшити кількість води для поливу, – розповідає лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль.

Тож у найближчому майбутньому лісівники матимуть відмінний декоративний посадковий матеріал не лише для озеленення території лісництва, а й для реалізації населенню, організаціям та установам.
16.06.2017 14:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter