На Черкащині починається щорічна операція "Нерест-2017"

На Черкащині починається щорічна операція "Нерест-2017" Як повідомляють у Черкаській ОДА, в області розпочинається щорічна операція «Нерест-2017», в рамках якої посилюється державний нагляд за станом охорони, використання і відтворення риби та інших водних живих ресурсів.

Розпорядженням Черкаської обласної адміністрації від 17.03.2017 № 116 «Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів в області» з 01.04.2017 по 09.06.2017 оголошено двомісячник охорони риби, інших водних біоресурсів у період нересту.

Працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області у взаємодії з органами Головного управління Національної поліції у Черкаській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та громадськими інспекторами здійснюватимуть оперативні рейдові перевірки на річках та водоймах області.

Заборонено промислове рибальство та обмежено любительське і спортивне рибальство, а також добування інших водних живих ресурсів у зв’язку із нерестом риби. Встановлено перелік ділянок на Кременчуцькому водосховищі на території Черкаської області, які являються нерестовищами риби. Для задоволення потреб рибалок в аматорському вилову риби затверджено перелік ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2017 року.
28.03.2017 13:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter