Коваль: На Черкащині близько 47 тисяч безпритульних тварин потребують стерилізації та вакцинації

Активізуватися з прийняттям на місцях програм регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами закликав керівників районів та міст перший заступник очільника області Віталій Коваль під час колегії управління агропромислового розвитку ОДА. Це дасть змогу не допустити стрімкого поширення сказу серед тварин, а також сприятиме поліпшенню роботи галузі ветеринарної медицини області.

Коваль: На Черкащині близько 47 тисяч безпритульних тварин потребують стерилізації та вакцинації

– Маємо боротись з причинами, а не з наслідками поширення сказу та інших інфекційних хвороб тварин, – наголосив Віталій Коваль. – Згідно з розрахунками, приблизна чисельність безпритульних тварин в області, що потребують стерилізації та вакцинації проти сказу, становить близько 47 тисяч. Оскільки одна не стерилізована самка народжує в середньому 10 цуценят на рік, із кожним роком з’являються тисячі нових безпритульних тварин. Сучасні ж технології контролю їх популяції дозволять поступово, але надійно зменшити кількість тварин на вулицях, й відповідно взяти під контроль ситуацію з ризиком виникнення епізоотій.

Торік у жовтні затверджено обласну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. Орієнтовний обсяг фінансування, необхідний для створення мережі з 19 пунктів в області, сягає 3,5 млн грн. Важливою та необхідною тут є спільна діяльність органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Позитивним прикладом є функціонування нещодавно відкритого карантинно-стерилізаційного пункту в Золотоноші.
17.02.2017 16:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter