Укргідроенерго запевняє, що будівництво Канівської ГАЕС не завдасть шкоди довкіллю

Укргідроенерго запевняє, що будівництво Канівської ГАЕС не завдасть шкоди довкіллю ПАТ “Укргідроенерго” запевнило, що будівництво Канівської ГАЕС жодним чином не завдасть шкоди навколишньому середовищу. Ще три роки тому, у 2013 році була проведена державна експертиза, яка дала позитивний висновок. Про це фахівці “Укргідроенерго” повідомили у відповідь на інформаційний запит кореспондента УНН-Центр.

“По впливу на довкілля і фізичним процесам, які відбуватимуться під час роботи, Канівська ГАЕС цілком подібна Канівській ГЕС, яка є одним з містоутворюючих підприємств м. Канів вже понад 40 років. Робочим тілом, як для ГЕС, так і для ГАЕС, є дніпровська вода, яка в нашому випадку закачуватиметься у верхню водойму, зберігатиметься там і через деякий час повертатиметься в Дніпро. Жодні хімічні або фізичні перетворення води, ґрунту або повітря у технологічному циклі ГЕС/ГАЕС не відбуваються. Є лише одна суттєва відмінність ГАЕС від ГЕС: гребля верхньої водойми ГАЕС не перегороджує хід річки”, - йдеться у листі.

Висновок державної експертизи, проведеної спеціалізованою експертною організацією ДП “Укрдержбудекспертиза”, оприлюднений у відкритому доступі на сайті ПАТ “Укргідроенерго”. Тут же розміщено і висновок екологічної експертизи — він також позитивний.
01.12.2016 15:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter