У Липівському заказнику піймали трьох браконьєрів, - екоінспекція

Як інформують у Державній еколоігчній інспекції в Черкаській області, у ніч проти 2 жовтня спеціалістами оперативного відділу Держекоінспекції України спільно із держінспекторами Держекоінспекції у Черкаській області, громадськими інспекторами з охорони довкілля із залученням телебачення проведений рейд в орнітологічному заказнику державного значення ''Липівський''.

У результаті вжитих заходів виявлено та припиненно незаконний вилов риби сітками на території Липівського заказника. Трьох порушників затримали на початковій стадії встановлення сіток.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу УМВС у Черкаській області.

У браконьєрів вилучено промислові рибацькі сітки довжиною близько 550 м., висотою 2 м., розмір вічка 80×80 мм, човен ''Прогрес'' з навісним двигуном Меркурі-30 та рибу такі види як сом, лящ, товстолоб, судак.

Шкода, завдана водним живим ресурсам, обрахована в розмірі 3 159 грн. Завдяки своєчасному реагуванню екологічної інспекції вдалося запобігти масовому незаконному вилову риби, що могло завдати дуже великої шкоди екосистемі Липівського заказника.
03.10.2014 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter