У Вашій особі інформую...

У Вашій особі інформую...На минулому тижні по кафедрах Черкаського державного технологічного університету було поширено звернення, адресоване заступнику міністра освіти й науки України Роману Гребі.

“Шановний Романе Володимировичу! У Вашій особі інформую Міністерство освіти і науки України про допущення в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету Григором О.О. суттєвих порушень Закону України «Про вищу освіту», Статуту ЧДТУ та інших нормативно-правових актів МОН та локальних нормативних актів ЧДТУ...”

Автор звернення — помічник в.о. ректора ЧДТУ Тамара Новілова.

Давати оцінку даному документу Провінція не збирається через те, що не вважає себе для цього достатньо компетентною. Помічник ректора внз досконало знає внутрішню кухню навчального закладу. Новіловій видніше, де й на чому “проколовся” той, кому вона нібито мала допомагати нічого не порушувати.

Але в зверненні помічника ректора ЧДТУ є момент, який змусив нас в буквальному розумінні роззявити рота. Цитуємо: “...Крім вищеназваних порушень чинного законодавства, Григор О.О. допускає...вчинки, які свідчать про його...прагнення зайняти крісло ректора ЧДТУ без приставки « в.о.» за будь-яку ціну.

Так особисто Григор О.О. займається публічним поширенням неправдивої інформації про позицію Придніпровського суду у справі за позовом Качали Т.М. про поновлення її на посаді ректора ЧДТУ. При цьому Григор О.О. публічно називає судове рішення «купленим»...

...Він два рази організував напівтаємне збирання підписів...під зверненнями до МОН.

Принагідно повідомляю, що викладена у цих зверненнях інформація не є позицією переважної частини колективу університету, а являється лише точкою зору 5-7 осіб із близького оточення Григора О.О...”

Тут у кого завгодно «в зобу дихання зопре», адже...

2 квітня 2015 року Тамара Новілову було побито у дворі власного будинку. Колишній викладач ЧДТУ ( це на той момент) зранку вийшла у двір вигуляти собак. Двоє чоловіків напали на неї та сильно побили. Новілова опинилася на лікарнянному ліжку в Черкаській обласній лікарні. Існувала можливість того, що в результаті нападу вона втратить око...

Ось сюжет “Громадського телебачення: Черкаси”, зроблений тоді по гарячих слідах. Тамара Новілова з очевидними слідами побиття - на лікарняному ліжку.

На початку квітня 2015 року Новілова розповідає на камеру, що вона пов`язує напад на себе з тим, що “в ЧДТУ приїхала перевірка з Державної інспекції навчальних закладів”



- Комісія приїхала по тих зверненнях, які я й мої колеги неодноразово направляли і в Міністерство освіти, і в Генеральну прокуратуру, і в Антикорупційний комітет Верховної Ради, - розповідає на камеру постраждала. - У нас в Придніпровському райвідділі УМВС відкрито 5 кримінальних проваджень (одним із заявників я являюся), які вчинені безпосередньо ректором ЧДТУ Качалою Тамарою Миколаївною...

Тобто, майже півтора роки тому Тамара Новілова прямо пов`язувала напад на себе з неприємностями, котрі зазнала через її активну громадську позицію колишній ректор ЧДТУ Тамара Качала.

Після того, як МОН розірвав контракт з Качалою, Тамара Новілова повернулася в ЧДТУ. Спочатку - начальником відділу кадрів. Потім стала помічником ректора та завідувачем канцелярією.

І сьогодні — в іпостасі помічника ректора — воює за повернення Тамара Качали. Послідновність у діях — це те, що робить її позицію "непохитною"...

Варто пригадати, що за період 2011-2016 роки ЧДТУ пережив три позапланові перевірки Державної інспекції навчальних закладів України. Й усі три були за скаргами Тамари Новілової. Перша й друга — на колишнього ректора ЧДТУ Юрія Легу. Третя скарга— на Тамара Качалу.

До речі, на завершення свого звернення до заступника міністра МОН Тамара Новілова зазначає: “...Вважаю, що наведені мною факти є достатніми для негайного вирішення питання про увільнення Григора О.О. від виконання обов’язків ректора ЧДТУ...”

Єдиною й безумовною втіхою для виконувача обов`язки ректора ЧДТУ Олега Григора є те, що, маючи таких помічників, як Новілова, потреба в ворогах автоматично відпадає.

На офіційному сайті Черкаського державного технологічного університету можна знайти Положення про корпоративну культуру викладачів та студентів цього внз. У тексті Положення, зокрема, зазначено, що “...кожен представник університетської спільноти...зобов`язаний: цінувати ділову репутацію університету, піклуватися про його позитивний імідж, протидіяти будь-яким спробам нанесення шкоди авторитету й професійному статусу, забезпечувати конфіденційність службової інформації...”

Помічників ректора, напевно, дане Положення не стосується...

Нагадаємо, що другі відкриті вибори ректора ЧДТУ призначено на 18 жовтня 2016 року. Перші вибори було зірвано через фальсифікації під час голосування.

Враховуючи постійні скандали навколо цього черкаського внз за останні два роки, навіть якщо завтра виконувачем обов`язки ректора ЧДТУ буде Іісус з Назарету, то вже за кілька місяців на адресу МОН полетить черговий лист правди: “ ...інформую Міністерство освіти і науки України Іісусом з Назарету суттєвих порушень Закону України...”.

PS.“А що — давайте напишемо? Цю людину знімуть. Іншу — призначать. І все буде по-іншому...”(М. Жванецький).

Денис Сирцов
26.09.2016 20:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter