Суцільна петунія

Суцільна петуніяИдея уніфікувати черкащан за ознаками їхньої професійної належності не дає спокою креативному Одаричу. Розпочали з кондукторів маршрутних автобусів й тролейбусів. У результаті зіштовхнулися з «повзучим саботажем» кондукторів, які вперто виходять на лінію, дотримуючись стилю «чим багаті, тим і раді».
Тоді мер вирішив «брендувати» тих, хто не наважиться чинити опір прогресу – працівників виконавчого комітету Черкас. 28 травня виконком міськради ухвалив рішення «Про затвердження брендбука». У рішенні, зокрема, передбачається затвердження «правил використання фірмового стилю виконавчого комітету міської ради» та «запровадження елементів корпоративного одягу (хусточки, краватки) для працівників, які безпосередньо здійснюють роботу з громадянами».
Суцільна петунія
Клікніть для збільшення

Як відомо, основа правильного брендбуку складається з:
- місії та філософії компанії;
- опису цінностей компанії;
- опису ключових ідентифікаторів компанії;
- опису ключових повідомлень компанії.

Оскільки впродовж тривалого часу Провінція відстежувала роботу мерії, за що була удостоєна почесного звання «брехливе видання» (останнім часом «брехунів» в інформаційному просторі області стало більше, але бути першим завжди приємно), то ми, звісно, маємо сумніви, що зовнішня сторона виконкомівського брендбуку відповідатиме реальному змісту діяльності цієї установи. Саме тому маємо кілька пропозицій щодо визначення місії та філософії Черкаської мерії сьогодні.
Отже,
- філософія компанії «Черкаський МВК»: свистіти завжди, свистіти в усьому, свистіти за найменшої нагоди;
- місія компанії: сприяти поширенню художньо-номенклатурного свисту в географічних межах обласного центру;
- цінності компанії: немає іншого Світильника Розуму, крім Одарича, а Кудрявцев –пророк у соцмережах його; якщо Світильник Розуму свистить не за нотами, удавай, що це складна музична імпровізація, зрозуміти яку заздрісні нероби елементарно не здатні;
- ключовим ідентифікатором працівника мерії має бути свисток. Пересуваючись коридорами, піднімаючись чи спускаючись сходами, працівник мерії має ритмічно посвистувати. У такий спосіб можна буде завжди відокремити свого від потенційного брехуна, що вештається мерією;
- ключові повідомлення компанії: основне слово повідомлень – завтра ( відремонтуємо дороги, обґрунтуємо тарифи, запустимо аеропорт, посадимо дерева, розіб`ємо парк, купимо тролейбуси тощо). Черкаський МВК – це компанія завтрашнього дня. Світлому завтра присвячена кожна хвилина просиджування штанів і спідниць працівників його і працівниць.
Невідомо, який колір та які функціональні навантаження нестимуть фірмові краватки й хусточки, які носитимуть працівники Черкаського МВК. Якщо й надалі обслуговуватимуть людей будуть так, як пенсіонера Коломицева, то хустинками слід закривати обличчя).
Точно інше. Нещодавнє висадження петуній на всіх підвіконнях мерії викликає в усіх, хто читав Мопассана або Ремарка, стійку асоціацію з будинком розпусти. А кожен джентльмен знає: в бордель зі своїми квітами не ходять. Бо послуги там надаються за твердим прейскурантом.
07.06.2012 16:45

Автор: Сергій Цюрюпа
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
13:44 11.06.2012 alexband:
О, боже.. страсти как в мексиканском сериале.. sapsan, ваш разоблачительный фарс – секрет Полишинеля, только вот с моим именем лажа получилась и про совместное место работы информация «немножко» устарела. Мы же так «старались» с Оксаной спрятаться от проницательного взгляда сурового соглядатая, что даже использовали части своих имен и фамилий в никах – чтобы ещё больше запутать забавного Шерлока Холмса и Роберта Лэнгдона в одном стакане. Но он всё-таки справился! Расшифровал! Браво! А по сути материала есть что сказать? С вашими талантами поиска профанаций, демагогии, разоблачения мнимых заговоров и ухода от обсуждаемой темы в плоскость личностей есть все шансы попасть на работу в дом с петуниями – там как раз такие нужны, правда в вашем возрасте туда вряд ли возьмут, та и перед сыном, надеюсь, будет стыдно из-за такой работы. Успехов!
11:50 11.06.2012 Shine:
12:14 09.06.2012 sapsan:
"... хоча вже років зо три не сидять..." Що, вже ні? Прикро, така чудова пара була по продукуванню повчально-філософських постів на будь-яку тематику нашого буденного життя. Спеціалісти ж бо....
20:28 08.06.2012 Oksana_Kolisnyk:
15:14 08.06.2012 sapsan: Обізнаний Ви наш! Так, Оксана Колісник та Олексій Бандурін добре знайомі, хоча вже років зо три не сидять, як Ви висловилися , в одному кабінеті. І, якщо Ви прочитали мій пост, то, напевно, зрозуміли, що там передані враження геть зовсім іншої людини. А щодо проблем з комунікацію, то вони поглиблюються у міської влади. Бо ж "мислевіруси", які вона невтомно, по-дурному вперто продукує , вже визначаються народом точно і майже безпомилково. Тому й виникають такі асоціативні збіги у зовсім різних людей.
15:39 08.06.2012 Mykola:
Те, що виконком шарашкина контора - всім відомо. Для людей нічого корисного зробити не здаті, одна імітація діяльності.. Залишається КРЕАТИВ: фейсволи, бредбуки, дуртрести і прочя ахінея...
15:14 08.06.2012 sapsan:
"думки збігаються і асоціації у людей абсолютно незнайомих одне з одним "
Еге ж, Олександр Бандурін і Оксана Колісник ну прямо геть не знайомі. Сидять, правда, в одному кабінеті роками але геть не знайомі. У вас проблеми з комунікаціями чи ви так один одного не любите?
08:29 08.06.2012 Mikola-Kudryavcev:
Фантазії вас видають, обережніше..))
22:33 07.06.2012 Oksana_Kolisnyk:
Як цікаво думки збігаються і асоціації у людей абсолютно незнайомих одне з одним щодо виконкому нашого - ну дуже подібні! Кілька днів тому один дотепник, коли мова зайшла про цей самий наш черговий виконкомівський (від Одарича, звісно) креатив, зауважив, що добре було б запровадити різного кольору (мені ніяково...) стрінги та вітання "ку!" в глибокому пліє. Останнє, звичайно, безсовісний плагіат - та наша, вибачте, "мерія" схильна до запозичень, то чому б і ні? А стрінги - це могло би бути конкретно - cool! Якщо ж серйозно, то нема що робити, здається, нашим керівникам.
19:42 07.06.2012 alexband:
.. и всем сделать бикини дизайн в виде стилизованной чайки
19:19 07.06.2012 JILLY:
Борисов, приморив... Давно так не сміявся. Міськвиконком у вигляді "борделі з квітами " - це круто.. Окрім ініциатив Кудрявцева з фірменими краватками, пропоную доповнити дрес-код: особам жіночої статі - прикрасити голови метеликами, а чоловічої - оселедцями у формі трикутника!
17:05 07.06.2012 Mikola-Kudryavcev:
Ну просто кумирів з Одарича і Кудрявцева зробили, пробачте, "пророка". А ще незалежне інтернет-видання..)