Жгі, Валюха!

Сьогоднішній виступ голови Черкаської обласної ради Валентини Коваленко на погоджувальній раді з представниками місцевої влади – за межами розуміння…



В. Коваленко: «…(представникові соціальної служби) Більшість жінок (переселенців) звертаються до вас з приводу працевлаштування. А чоловіки? Вони ж переселяються сюди всі? Мало ж там залишається чоловіків, щоб зі зброєю захистити свою країну, правильно?

Якщо будуть звертатися до Вас, Юрію Олеговичу, Ви ж проявляйте ініціативу по-людськи, по-християнськи…Відбудовувати Дебальцево, той же Слов`янськ, Лисичанськ…От нехай ці чоловіки їдуть туди і відбудовують, бо вони ж всі хочуть, 80 % з них, повернутися туди. Хай їдуть і відбудовують!

Бо звідси ж то своїх людей треба везти туди, платити їм кошти…

Тому теж дуже цікава позиція ряду переселенців…Тому в мене така пропозиція – пропонуйте їм їхати на відбудову своїх міст. Хай визначаються і їдуть…"


Тьотя Валя «забула», що Дебальцево – це зараз вже ДНР? Запрацювалася, буває …

Якщо без емоцій, то посадова особа, керівник найвищого представницького органу регіону, за 1 хвилину пострибала по змісту п`ятьох (!!) статей Конституції України.

Зокрема, по статті 4 (В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом…) От нехай ці чоловіки (тобто, біженці, - Пров.) їдуть туди і відбудовують… Бо звідси ж то своїх людей треба везти туди, платити їм кошти…

Стаття 19 Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.
Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками…

Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.


Стаття 43. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.
Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

У статті 64 Конституції зазначається, що в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Поки що в Україні Крим визнано тимчасово окупованою територією, а на частині території Донецької та Луганської областей діють військово-цивільні адміністрації, бо тут вже понад рік триває АТО.

На іншій території України продовжує діяти чинна Конституція. Хоча після сьогоднішнього бенефісу Коваленко Черкаська область претендує на те, щоб стати територією з особливим статусом.

Провінція далека від того, щоб звинувачувати Валентину Михайлівну в юридичному нехлюйстві або, не дай Боже, в тому, що вона ллє воду на млин пропагандонів дідуся Кабаєва.
Жгі, Валюха!

Усе простіше. Обговорення проблеми можна проводити на гідному рівні, можна піднести на високий рівень. А можна опустити нижче «парєбріка».

Хоча в тому, що ця каденція збитої Тулубом та обрахованої Козько депутатів Черкаської облради наприкінці свого терміну «говорить і показує» «по-білАзірськи» - є своя внутрішня логіка.

Жгі, Валюха…

Сергій Цюрюпа
21.05.2015 19:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter