Як не напружуючись заробити мільйон

Як не напружуючись заробити мільйонХто в Черкасах не знає архітектора Васю? Щодня цей невисокий на зріст нащадок творчих ідей Антоніо Гауді та Альберта Шпеєра курсує по маршруту: кабінет в обласній державній адміністрації – найближча кав`ярня. Не те що без кави жити не може. Треба справи робити, а в кабінетах ОДА навіть стіни мають вуха.

Архітектор Вася щасливий у подружньому житті. Його талановита дружина не лише однодумець, а й успішний бізнесмен. Її ПП, що розташоване в самісінькому центрі Черкас, надає послуги з розробки проектів забудови , здійснення авторського й технічного нагляду.

Послугами ПП дружини архітектора Васі користувалися відомі об`єкти. Якщо познайомитися з проектною та кошторисною документацією, то ПП дружини архітектора Васі проектувало забудови кафе «Папа Карло» на площі 700-річчя Черкас, котеджного містечка «ParkHouse», баштової споруди в селі Мельниківка на Смілянщині.

Щоправда, якщо ознайомитися з даними бухгалтерського та податкового обліку ПП дружини архітектора Васі, то жодних слідів цих робіт годі й шукати. У чому ж справа? Недоброзичливці вперто говорять, що ПП банально ухиляється від оподаткування, приховуючи реальні обсяги своїх доходів.
Архітектору Васі пощастило не лише з талановитою бізнесвумен-дружиною, але й з найближчими родичами, які трудяться на благо України в правоохоронних та контролюючих органах. Друг на прізвисько «Боря-Бордюр» донедавна успішно керував однією з обласних інспекцій. Його підлеглі регулярно виявляли й виводили на чисту воду чимало порушників земельного законодавства України. А розмова з порушниками у Борі-Бордюра була коротка…

Якщо хтось думає, що порушники сплачували величезні штрафні санкції до місцевих бюджетів, то вони глибоко помиляються. Боря-Бордюр посилав всіх…до архітектора Васі. Який, у свою чергу, - до дружини.

І в результаті впродовж тривалого часу ефективно функціонував нехитрий ланцюжок. В інспекцію до Борі-Бордюра звертався власник самочинно зведеного об`єкту. Йому конче треба отримати увесь пакет дозвільних документів, без яких його будинок неможливо під`єднати до інженерних мереж.

Співчуваючи незаконному забудовнику, його направляють до ПП дружини Васі-архітектора. У стислий термін порушникові виготовляють повний пакет всіх необхідних документів. Не безкоштовно. Після чого пакет документів потрапляє у Білий дім до архітектора Васі. Той добре розуміється не лише на анфіладах, балюстрадах, гротах та капличках, бо всі ці документи негайно затверджуються. Переважно заднім числом.

Враховуючи розміри штрафів за незаконне будівництво, прописані в Законі України «Про відповідальність за порушення в сфері містобудівної діяльності», трійця талановитих людей лише на одному «лохові» піднімала кілька десятків тисяч гривень. Шкода, що зараз Боря-Бордюр не працює на теплій посаді. Доля покидала його по управлінській драбині. Однак сьогодні він докладає надзвичайних зусиль, щоб повернути собі обжиту сінекуру.

Власне кажучи, архітектор Вася міг би теоретично направляти порушників до підпорядкованого йому обласного комунального підприємства, яке займається тим самим, що й ПП його дружини. Однак архітектор Вася прогресивно вважає, що держказна не збідніє, якщо він підтримає приватний бізнес. Тому до ПП його дружини в обхід обласного КП направляються всі – як замовники будівництва у приватному секторі, так і держзамовники.

При цьому, як заявляють недоброзичливці, дружина архітектора Васі отримала сертифікат інженера технагляду тільки в 2013 році в Харкові. А до того надавала увесь комплекс послуг, маючи в кишені диплом Полтавського інженерно-будівельного інститута за спеціальністю «Промислове та громадське будівництво» (до речі, цей диплом КМ №003458 реєстраційний №146 офіційно взагалі виданий на ім`я іншої особи).

Останнім часом на підпорядкованому архітекторові Васі КП триває скорочення працівників. Замовлень мало. Однак на ПП його дружини працюють без вихідних. Ще трішки, й потреби в його існуванні не буде. Навіщо? Хіба погано, якщо монополію на виготовлення проектів забудови в Черкасах матиме дружина архітектора Васі?

Від злагодженої роботи цього чарівного подружжя не те що волають, а верещать всі Черкаси. Вони роками працюють по накатаній схемі, не напружуючись та навіть у чомусь хизуючись своєю архітектурно-номенклатурною всесильністю.

Нехай працюють?
29.05.2014 12:50

Автор: Кіндрат Булавін
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
22:32 30.05.2014 patriot:
А ці "добродіі" пройшли люстрацію, що залишаються на високх посадах, які займали за правління "героя"?
13:44 30.05.2014 dieggo:
Це часом не про начальника управління архітектури Черкаськоі ОДА Дмитренка Василя, його дружину Дмитренко Лесю - власницю ПП "Ді Проект" та начальника інспекціі архітектурного контроль Євмину Бориса?!
ПРОКУРАТУРА - ВПЕРЕД!