Лашкул «виставив себе на трансфер». Хто візьме на себе «Черкаський Дніпро»?

Лашкул «виставив себе на трансфер». Хто візьме на себе «Черкаський Дніпро»? В історії професіонального футболу на Черкащині перегорнуто чергову сторінку. Остання інформація на офіційному сайті ФК «Черкаський Дніпро» невблаганна - інвестори припиняють фінансування команди.

«Ми б хотіли Вас проінформувати, що в період з 2013 року по 2018 рік Корпорація та її засновники інвестували значну суму коштів на покращення інфраструктури і розвиток аматорського і професіонального футболу на Черкащині, - йдеться у відкритому листі МФСО «Корпорація ФК «Черкаський Дніпро» голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку. -…На жаль, через пасивну підтримку проектів Корпорації та футбольного клубу з боку Черкаської міської ради та місцевого бізнесу Корпорація в 2017-2018 роках значно зменшила обсяг фінансування, і в подальшому не планує його здійснювати одноосібно( справді, впродовж кількох років місцева влада ніяк не реагувала на ініціативи клубу. Навіть «козирна ідея» будівництва футбольної академії на березі Дніпра поблизу Долини троянд була пропущена повз вуха. При тому, що почесним президентом клубу був…міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, - авт.). Ми постійно ведемо пошук можливого інвестора, але наші зусилля поки що не мають позитивного результату. Просимо прийняти до відома вищевикладену інформацію та надати допомогу у визначенні нових власників команди «Черкаський Дніпро» до 15 червня 2018 року».

Аналогічні за змістом листи отримали віце-президент Федерації футболу України В. Костюченко, голова Федерації футболу Черкаської області В. Голуб, народний депутат України О. Петренко та…керівник громадської організації «Ультрас Черкаси» Д. Майоров.

Чого більше в зверненні інвесторів «Черкаського Дніпра» - реакції на зрив останнього матчу з ФК «Суми» чи тверезого розрахунку власних можливостей – наразі невідомо. І Володимир Лашкул, і гендиретор «Черкаського Дніпра» Юрій Колесник, і головний тренер команди Ігор Столовицький ніяк не прокоментували ані безлад «ультрасів», ані свого бачення майбутніх перспектив команди.

У клубі не роблять таємниці з того, що чимало гравців у міжсезоння підписали контракти з іншими командами (дехто навіть з клубами прем’єр-ліги). Так, воротар Орест Будюк перейшов до київського «Арсеналу», який в цьому сезоні гратиме в Прем’єр-лізі. І чи вдасться створити з тих гравців, що залишаться в команді, боєздатний колектив, що зможе боротися за повернення в Першу лігу?
Лашкул «виставив себе на трансфер». Хто візьме на себе «Черкаський Дніпро»?
Орест Будюк

Корпорація «ФК «Черкаський Дніпро» фактично прямим текстом пропонує особам, відповідальним за розвиток футболу в регіоні, взяти на себе пошук інвесторів для «Черкаського Дніпра».

Звичайно, просити про щось подібне фанів з «Ультрас Черкас» - то відвертий тролінг, і не більше.

Але решта адресатів – люди відповідальні. До того ж, кожен з них, судячи з публічних заяв, має власне бачення футбольних перспектив регіону.

Наприклад, заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар регулярно говорить про намір міської влади утворити в Черкасах муніципальний спортивний клуб, який об’єднає футбольну, волейбольну, гандбольну команди тощо. Ідея зрозуміла, хоча аналогія про Лебідя, Рака й Щуку – це перше, що напрошується на язик…

Говорити про те, що рішення спонсорів «Черкаського Дніпра» раптове – неправильно. 5 років професіональний футбол фінансувався з одного джерела попри те, що в травні 2016 року Лашкул публічно склав з себе повноваження президента «Черкаського Дніпра». Природно, що жоден бізнесмен не буде безкінечно інвестувати гроші в проект, не отримуючи нічого навзаєм.

Тому м’яч зараз на половині поля місцевої влади Черкас (Бондаренко, Ботнар), голови Федерації футболу області Владислава Голуба та інших офіційних осіб.
Лашкул дослухався до «кричалок» фанів і «виставив себе на трансфер». Заявити команду до участі в чемпіонаті 2018-2019 років можуть вже нові власники. Хто візьме на себе відповідальність за «Черкаський Дніпро»?
Лашкул «виставив себе на трансфер». Хто візьме на себе «Черкаський Дніпро»?

Сергій Цюрюпа
05.06.2018 19:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter