• 0

Нічні лінзи проти короткозорості

Поганий зір, навіть у дітей та молоді, це проблема нашого часу. Чимало фахівців, науковці працюють над тим, щоб винайти ефективний спосіб подолання короткозорості та інших проблем з очима. Останнім часом набуває значної популярності новий метод корегування вад зору – жорсткі контактні лінзи нічного використання (подробиці тут https://zir.clinic/kontaktna-korekciya-ua/).

Поки що значна частина офтальмологів та окулістів вважає їх другим (після окулярів) за ступенем безпечності методом корекції вад зору. На даний момент на клінічному рівні доведено, що нічні лінзи зупиняють розвиток прогресуючої міопії. Саме з цієї причини на сьогодні їх доволі часто призначають дітям на той період, коли їхні очі швидко розвиваються. На жаль, коли людині виповнюється 20 років, цей ефект при використанні нічних лінз майже повністю втрачається.

Як використовувати нічні лінзи


Нічні лінзи проти короткозорості

Алгоритм використання нічних лінз наступний. Дві жорсткі нічні лінзи ви вставляєте безпосередньо перед нічним сном. Не виключено, що на початку вам буде боляче. Але в результаті, особливо якщо раніше ви вже носили звичайні м`які лінзи, то звикання прийде достатньо швидко. Не в останню чергу через те, що жорсткі нічні лінзи дуже стабільно утримують свою форму.

Нічні лінзи починають тиснути на рогівку ока. У результаті центр рогівки немов «опускається», й тканини ока набувають природнє для нормального зору положення (почитати про цей ефект можна на zir.clinic). Таким чином, нічні лінзи повертають очам фокусну відстань ока до фізіологічно природнього рівня.

Що відбувається з рогівкою ока


Нічні лінзи проти короткозорості

Рогівка ока майже автоматично починає запам`ятовувати ту форму, яку встановила нічна лінза. І в підсумку за якихось 3-5 ночей до людини повертається стабільний зір. На рівні 90-95 % від норми. Для закріплення результаті спочатку треба буде носити слабкі окуляри.

Обов`язковою умовою використанні нічних лінз є жорсткий режим. При цьому сам сон мусить тривати не менше, ніж 7 годин. Якщо буде менше, то вдень зір може трішечки погіршитися.

Погано, якщо ви через забудькуватість якусь ніч заснете без нічних лінз. У такому разі рогівка ока швидко набуде ту форму, яка була притаманна вашій короткозорості.

Запорука успіху– систематичність


Нічні лінзи проти короткозорості

Слід відзначити, що ефект покращення спостерігається упродовж найближчих 24 годин. І кожну ніч нічні лінзи перед сном слід вставляти знов. Але вони абсолютно нешкідливі і ані трохи не заважають міцному сну.
07.08.2018 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter