• 0

Облаштування туалетної кімнати: на що звернути увагу

Про те, який купити унітаз в ванну кімнату, напевно, замислювався кожен, хто хоча б раз стикався з ремонтом. Облаштування туалетної кімнати - важлива і трохи делікатна тема. Давайте разом розберемося в необхідних умовах вибору, щоб результат вас приємно порадував.

Найчастіше, бачки і унітази реалізуються окремо. Але вибрати стильний, відповідний набір неважко: випускаються унітази серіями. За типом конструкції унітази бувають:

• підлогові
• навісні
• приставні.

Приставні, підлогові конструкції ставляться на підлогу, візуально вони не мають особливих відмінностей. У той час як навісні унітази відрізняються від своїх «колег по цеху»: вони не поєднуються з підлогою і прикріплюються безпосередньо до стіни.

Тип бачка буває навісний, стельовий і вбудований. Навісна форма прикріплюється до полички або корпусу унітазу. Це комфортний, стандартний варіант, установка якого не буде тривалою і складною. Стельовий тип бачка зазвичай стоїть високо над унітазом і поєднується з ним за допомогою довгої трубки. Монтаж цього бачка більш складний, але слив буде ефективний. Вбудований вид бачка захований в стіну: зверху будуть видимі лише кнопки зливу. Найчастіше ці бачки купують в комплекті з підвісним унітазом. Це гігієнічний і ергономічний варіант.

Випуск води - найголовніший критерій при виборі сантехніки. Він залежить від розміщення каналізаційних труб в будинку. У конструкціях з косим випуском вода йде під кутом. Випуск води в підлогу, тобто вертикальний, ідеально підійде для заміських будинків і котеджів. У нових будинках зазвичай використовується горизонтальний тип спуску води. При покупці унітазу обов'язково потрібно врахувати схему каналізації в вашому приміщенні.

Обсяг бачка незалежно від виду установки може бути до 6 літрів. Змив в унітазі може бути як горизонтальним, так і круговим. При горизонтальному типі змиву вода омиває чашу конструкції тільки зверху. Внаслідок цього знадобиться частіше мити сантехніку, і витрати води будуть великими. Але ця система вважається більш довговічною і доступною за вартістю. При круговому типі зливу вода надходить по всій чаші, струмені спрямовуються під кутом або прямо. Така система змиву вважається більш гігієнічною і економічною, шум при цьому мінімізований. Але конструкції з круговою системою більш дорогі і є ймовірність, що з часом знизиться натиск води через її жорсткість.

Звичайно ж, варто звернути увагу і на матеріал виготовлення. На сьогоднішній момент унітази роблять з двох видів матеріалів - санфарфора і санфаянса. Фарфор складається з білої глини і кварцу. Порцелянові конструкції вважаються більш міцними, стійкими до механічного впливу і довговічними. При дбайливому ставленні вони служитимуть більше 40 років. Санфаянс виконують з білої глини, тому цей матеріал досить пористий і вбирає вологу. Фаянсові вироби покривають тонким шаром емалі, такі зразки теж демократичні за ціною і довговічні. Зовні відрізнити матеріали між собою дуже складно, оскільки обидва вони покриті шаром емалі.
Висота унітазу підбирається виходячи з самого низького члена сім'ї. При покупці виробу сядьте на нього: ноги добре впираються в підлогу, а не звисають? Тоді це те, що вам необхідно. При цьому м'язи ніг, тазу і поясниці повинні бути розслабленими.

Обов'язково переконайтеся, що виріб повністю було укомплектовано всіма необхідними кріпленнями. Не варто довіряти установку нової конструкції випадковим людям. Тільки досвідчені фахівці виконають всі роботи правильно, а ви зможете уникнути поломок в майбутньому.
24.05.2018 17:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter