• 0

Купуємо якісне насіння

Купуємо якісне насіння Якісне насіння є запорукою доброго врожаю. Ця аксіома відома всім садівникам. Незадовільний посадковий матеріал за жодних умов не дасть можливості виростити розвинуті рослини. І врожай аж ніяк не виправдає наших сподівань та не стане нагородою за тяжку працю з його вирощування.

Однак кожен садівник має право запитати: як же розібрати — яке насіння — високої якості, яке — краще оминати. Переважно його продають у паперових обгортках. І зовні все може мати однаково привабливий вигляд...

Цікаво, що радять спеціалісти тим, хто постає перед вибором — як не помилитися, обираючи насіння?

Насправді таких правил не зовсім багато, і зрозуміти й запам`ятати їх може кожен. При виборі посадкового насіння слід бути в доброму розумінні консерватором. Не обов`язково ставати жертвою рекламної кампанії й купляти абсолютно нові сорти в яскравих упаковках.

Не те, щоб нові сорти й марки насіння не слід купляти ні за яких умов. Обов`язково треба. Але — невеличкими партіями. І потім, після спостережень, зробити висновок — чи підходить цей сорт для вашого клімату й вашого грунту.

Просте правило. Під нові сорти й види насіння слід відводити не більше третини вашої посадкової площі. Решту слід засівати перевіреними сортами. У такий спосіб можна пересвідчитися у якості нового насіння і не лишитись біля розбитого корита, тобто взагалі без врожаю.

Тобто, увага, увага і ще раз увага! Адже неякісні насіння — це, перш за все, ваш марно згаяний час. До відсутності результату — хорошого врожаю — може додастися ще й ймовірність принести на свою присадибну ділянку якусь хворобу. На жаль, така можливість теж існує.

Тому фірма, яка є виробником насіння, котре ви збираєтеся придбати, має бути прозорою. Себто, на упаковці має міститися її назва, юридична адреса і решта контактної інформації. Коли замість вищеперерахованих даних міститься незрозуміла вам інформація, то від придбання такого насіння можна сміливо відмовитися.

Так само уважно треба звернути увагу на зазначені на упаковці терміни придатності насіння. Вважливий нюанс: термін придатності насіння має зазначатися окремо, але обов`язково разом з номером партії. Якщо терміни придатності зазначаються за допомогою наклейок, це одразу має викликати сумнів у якості того, що вам пропонується.

Є величезний ризик придбати насіння, термін придатності якого давно скінчився. Нерідко трапляється таке, що несумлінні продавці купляють прострочене насіння за низькою ціною, наклеюють зверху нові прийнятні терміни використання і вводять в оману покупців.
25.04.2017 13:49
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter