• 0

Лякають суми за опалення квартири? Маємо три способи вирішити проблему

Підвищення вартості комунальних послуг для більшості з нас не було сюрпризом, втім суми за опалення неприємно вражають кожного. Власникам однокімнатних квартир доводиться сплачувати близько 1500 гривень на місяць, а господарям трикімнатних квартир цю суму варто множити на два. Про власників приватних будинків із газовим опаленням можна і не говорити – залежно від площі, місячна оплата може досягати 5-6 тисяч гривень. Для тих, кого такі цифри лякають, ми знайшли три способи вирішення проблеми.


Зменшення площі


Для вас навряд чи є таємницею, що вартість опалення залежить, перш за все, від площі квартири чи будинку. Відповідно, чим меншою є ваше житло, тим доступнішою буде сума за комунальні послуги. Керуючись цією логікою, вже сьогодні деякі українці продають своє житло великої площі і натомість купують щось менше. Ринок житлової нерухомості активно змінюється під нові тенденції. Подивіться самі, які квартири на продаж у Івано-Франківську, Львові, Черкасах чи Києві пропонуються сьогодні потенційним покупцям. На порталі ЛУН.ua за посиланням можна проаналізувати актуальні пропозиції у будь-якому місті України і побачити, що кількість доступних однокімнатних квартир, як правило, переважає.


<p>Звісно, якщо мова йде про велику родину, змінити трикімнатну квартиру на однокімнатну навряд чи можна назвати зручним варіантом. У цьому випадку заради економії (якщо вона дуже потрібна) можна деякий час жити разом з батьками, наприклад, у зимовий період. </p>


Встановлення лічильника


Така можливість, на жаль, є не у всіх будинках, втім якщо у вас вона є, варто серйозно над цим замислитись. Лічильник допомагає власноруч регулювати кількість тепла, за яке доведеться сплатити. Коли вдома нікого немає, температуру в квартирі можна зменшувати, економія за місяць буде суттєвою. Крім того, можна встановити лічильник на будинок і економити разом. Однак у цьому випадку має бути людина, яка слідкуватиме за погодою і зможе вчасно регулювати опалення, зменшуючи витрати усіх мешканців будинку.


Утеплення квартири


Ця порада найбільш актуальна для тих, хто має вдома індивідуальну систему опалення і сплачує за лічильником. Очевидно, що утеплення квартири чи будинку дозволяє суттєво економити, маючи про цьому комфортну температуру вдома. Експерти наголошують, що утеплювати житло можна не лише зовні, але й зсередини, що дозволяє досягти максимального ефекту. Спеціалісти радять також не економити на матеріалах, використовувати пінопласт найбільшої товщини, а роботу довіряти професіоналам. Повірте, такі витрати швидко перекриються економією на опаленні, особливо якщо вартість тепла зростатиме.


 

31.01.2017 08:02
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter