• 0

Чи стануть квартири дешевшими – вивчаємо прогнози на 2017 рік

Якщо вирішення житлового питання є для вас актуальним, очевидно, під час новорічних свят вас цікавитимуть не лише подарунки і розваги, але й прогнози аналітиків щодо вартості житла у 2017 році. Традиційно, думки експертів різняться, до того ж обидва варіанти мають свої вагомі аргументи. То кому вірити?


Вартість зростатиме


Більшість експертів схильні вважати, що вартість житла в Україні вже досягла своєї найнижчої межі і повинна поступово зростати у 2017 році. У цьому можна переконатись, дізнавшись, скільки коштує сьогодні житлова нерухомість у різних куточках України. Якщо вас цікавлять актуальні ціни на квартири в новобудовах, наприклад, Залізничного району у Львові, у Черкасах чи у Києві, ви можете самостійно проаналізувати їх у каталозі ЛУН.ua за посиланням. Сайт є найбільшим ресурсом в Україні, на сторінках якого можна знайти будь-який житловий комплекс.


Ще один аргумент за підвищення цін на квадратні метри – інтерес закордонних інвесторів. Це стосується переважно первинного ринку житла і квартир класу комфорт чи бізнес. Іноземні інвестори не лише мають більше грошей, ніж вітчизняні покупці, але й здатні підвищити попит на ринку, в результаті чого ціни зростатимуть.


Ціни падатимуть


Інша частина експертів вважає, що житло в Україні у 2017 році стане дешевшим. Основна підстава таких прогнозів – зниження купівельної спроможності більшості громадян і загальне зниження рівня життя українців. Іншими словами, у людей просто немає грошей для купівлі власного житла,  тому попит залишатиметься досить низьким. Конкуренція між продавцями квартир зростатиме, і аби привернути увагу покупців, власники нерухомості знижуватимуть ціни.


Причиною зменшення вартості квадратного метра може стати також невпевненість громадян у вирішенні економічних та політичних проблем країни. В умовах кризи вкладання заощаджень у нерухомість виглядає не надто надійно. Це означає, що кількість угод купівлі-продажу на ринку навряд чи зростатиме, а отже вартість квадратного метра також не збільшуватиметься.


Підводимо підсумок


На сьогодні маємо два протилежні прогнози щодо цін на квартири в Україні в 2017 році. Усі аналітики єдині в одному – суттєвих коливань в той чи інший бік на ринку нерухомості не передбачається. Тому основна порада експертів на 2017 рік – не поспішати. Вже найближчими місяцями стануть зрозумілі основні тенденції, на підставі яких можна буде прийняти оптимальне рішення – купувати або продавати квартиру сьогодні чи почекати більш вигідних умов і приємних цін.

10.01.2017 10:53
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter