• 0

У Канівському, Черкаському й Золотоніському районах стартували проекти "Інсульт НІ" й "латентний діабет. Виявлення та лікування"

9 жовтня у муніципальному інформаційному агентстві «Черкаси» відбулась прес-конференція «Доступна медицина. Шляхи відродження здоров’я нації»
Прес-конференція присвячена старту у Черкаській області двох медичних проектів, які реалізуватимуться протягом жовтня та листопада у сільській місцевості Канівського, Черкаського та Золотоніського районів Черкаської області за сприяння народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, доктора медичних наук Коржа Віктора Петровича.
На Черкащині за ініціативи Віктора Коржа пройде акція «Інсульту НІ». Другим проектом, який він запропонує черкащанам стане акція «Латентний діабет. Виявлення та лікування», що проводитиметься за підтримки національного виробника лікарських засобів ТОВ «Кусум Фарм» (м.Суми).
За ініціативи та сприяння заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, народного депутата України Віктора Коржа представники компанії «Нікомед» вперше проведуть таку акцію у кількох містах і селах Черкаської області. Можливо вже наступного року область повністю приєднається до участі в цьому благодійному проекті.
На думку народного депутата, профілактичні просвітницькі заходи щодо запобігання розвитку інсульту - ключовий елемент в роботі по зниженню кількості нових випадків інсульту. «Я вже третій рік патроную программу «Здоров’я нації» в ході якої в різних областях започатковуються спортивні змагання серед школярів, будуються спортивні площадки та футбольні поля, ведеться просвітницька робота серед лікарів, проводяться виїзні обстеження. Подібні акції були мною проведені у Харкові, Вінницькій області, сьогодні я хочу залучити до них і Черкащину. Я роблю ту роботу, яку вважаю дуже важливою і вкрай необхідною кожному українцю. Вона більше пов’язана не з лікуванням хвороб, а з діагностикою, профілактикою, залученням дітей, молоді до занять фізичною культурою і спортом», - зазначив народний депутат. Якщо до цієї роботи долучаться і засоби масової інформаці, то це допоможе сформувати свідоме ставлення людей до свого здоров'я, вважає Віктор Корж.
Також на підставі сумної статистики щодо кількості ендокринологічних захворювань в регіоні, народний депутат залучив ще одного з вітчизняних виробників ліків до проведення акції «Стоп діабет».

Проект «Латентний діабет. Виявлення та лікування »

За інформацією Павла Чуба, маркетинг менеджера ТОВ «Кусум фарм», Україну вражає епідемія цукрового діабету. На сьогодні в Україні виявлено більш ніж 1 мільйон 200 тисяч хворих на цукровий діабет. А за оцінками провідних діабетологів країни, ще не менше 2 мільйонів хворих просто не виявлені. У той же час, вчасно не діагностований цукровий діабет загрожує повною інвалідизацією людей працездатного віку. Цукровий діабет є основною причиною термінальної ниркової недостатності, сліпоти і ампутації кінцівок, а також в кілька разів збільшує ризик смерті від серцево-судинних ускладнень.
Великою проблемою є складність діагностики цукрового діабету на початковому періоді захворювання, коли немає явно виражених симптомів і пацієнти не звертаються самостійно за медичною допомогою. З цієї причини в Україні, в більшості випадків, цукровий діабет діагностують на вже запущених стадіях захворювання, що суттєво погіршує прогноз. Чим раніше діагностовано цукровий діабет, тим більше шансів продовжити пацієнту життя. Рання діагностика і вчасно призначене лікування дозволяють збільшити середню тривалість життя пацієнтів. Для ранньої діагностики цукрового діабету необхідно організувати активне обстеження груп ризику. Визначення цукру крові за допомогою експрес-методу сьогодні займає менше однієї хвилини часу і не вимагає наявності спеціальної клінічної лабораторії, а також великих матеріальних витрат.
Компанія ТОВ «Кусум Фарм», національний виробник лікарських засобів, усвідомлюючи свою відповідальність перед сотнями тисяч українців, запланувала здійснити ряд благодійних заходів, спрямованих на безкоштовне для пацієнтів діагностування (експрес-тест) цієї складної хвороби у невеликих містах та селах регіонів України, де проблема якісної діагностики особливо актуальна, а також надати безкоштовну стартову терапію пероральними цукрознижувальними препаратами.
Проект буде анонсований серед населення малих населених пунктів (районні центри та села), де йтиме активне виявлення пацієнтів групи ризику по цукровому діабету 2 типу (чоловіки та жінки старше 40 років з надлишковою масою тіла, наявністю АГ, обтяженою спадковістю). У сімейних амбулаторіях та районних лікарнях буде організовано безкоштовне обстеження (експрес-діагностика) на цукровий діабет (гіперглікемію). У разі виявлення гіперглікемії пацієнтам будуть надані рекомендації та за необхідності призначена безкоштовна стартова медикаментозна терапія.
11.10.2012 09:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter