• 0

Свято Івана Купала разом з черкащанами відзначив народний депутат Богдан Губський

На запрошення місцевих громад Мошен, Золотоноші та Канева народний депутат України Богдан Губський взяв участь у відзначенні свята Івана Купала. У всіх відвіданих місцях відбулися театралізовані етнографічно – фольклорні вистави з обов’язковими атрибутами цього свята, яке має ще дохристиянські корені – Купалом, Мареною, вінками, вогнищем та обрядовими піснями.
« У мене вже склалася добра традиція – відзначати народні, національні свята разом з людьми, які ці традиції зберігають і розвивають - свято Покрови я традиційно відзначаю з золотоніськими козаками, свято історичної частини Канева – з канівчанами. Участь у таких народних святах допомагає зрозуміти українську культуру та історію. У свою чергу, це дає розуміння необхідності збереження та підтримки української мови та культури - українські народні традиції мають бути збережені для наступних поколінь. Саме з цієї метою Фонд «Україна XX I століття» , який я очолюю, видав «Історію української культури» в 5 – ти томах,» - зазначив Богдан Губський.
У Мошнах нардеп не вперше: бував і у місцевій школі, і в районній лікарні. Так під час останнього візиту на День медичного працівника місцеві медики поскаржились, що у місцевій лікарні вийшла з ладу дезинфекційна камера. Тому сьогодні перед громадою села передав кошти місцевим медикам , необхідні для ремонту цієї необхідної установки. Сільський голова Мошен Антон Чорновіл від імені сельчан подякував депутатові та розповів, що має з народним обранцем ще багато планів подальшої спільної співпраці , зокрема, по благоустрою села.
Понад чотирьох тисяч мешканців Золотоноші зійшлися, аби взяти участь у святі та подивитися чудовий концерт, що підготував міський Будинок культури. Виступаючи, Богдан Губський подякував золотонісцям за гарну організацію свята та відзначив, що все більше молоді – юнаків та дівчат - долучається до проведення таких заходів. Золотоніській громаді дісталися у подарунок професійні мікрофони.
Юрій Федоряка, директор Золотоніського міського Будинку культури та режисер купальського свята, розповідає, що в їх місті часто проводяться свята, концерти, виступи професійних та аматорських колективів, які відвідує і допомагає проводити народний депутат Богдан Губський, «а гарне слово, українська пісня має лунати чисто та дзвінко» . До цього пристойної «озвучки» в міському Будинку культури не було, і тому директор звернувся до свого народного депутата з проханням допомогти.
Свято Івана Купала разом з черкащанами відзначив народний депутат Богдан Губський

Близько семи тисяч канівчан побували на місцевому святі Івана Купала, що традиційно проводиться на живописних схилах Дніпра. Міська влада подбала про те, аби сценарій свята був насиченим та різноманітним - культурно – розважальна програма з дотриманням усіх купальських обрядів, святкова дискотека для молоді, шоу повітряних ліхтариків, а ще – безліч цікавих конкурсів та змагань з гарним призовим фондом. До організації та фінансової підтримки свята долучився і народний депутат України Богдан Губський – народний обранець відвідав Канів, привітав організаторів, учасників та гостей свята, поспілкувався з канівчанами, побажавши їм гарного настрою, цікавого відпочинку, а також обов’язково віднайти в купальську ніч чудодійний цвіт папороті.
07.07.2012 15:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter