• 0

Губський : Ювілей Канівського училища культури – подія всеукраїнського значення

Черкащина - духовний центр України, славу якої творять своїми руками і душею покоління художників і митців, письменників і поетів, співаків і музикантів. Непересічну роль в духовно-історичному процесі відіграють освітні осередки, які виховують і дають путівку у життя спеціалістам різноманітних сфер культури. Без таких осередків знань та майстерності не може існувати країна, народ, держава. Канівське училище культури і мистецтв без перебільшення внесло неоціненний внесок в розвиток української культури.
З перших років своєї діяльності Канівське училище культури і мистецтв стало живильним джерелом відродження національної культури, окрасою Канева і Черкащини. Творчі колективи у складі Канівського училища мають звання «народних», неодноразово виступали на сценах Франції та Німеччини, здійснювали творчі тури по містах Білорусі та Естонії і є постійними учасниками багатьох мистецьких акцій регіонального та загальноукраїнського значення. Враховуючи видатну роль Канівського училища культури і мистецтв в розвитку сучасної української культури, народним депутатом України Богданом Губським розроблено та внесено на розгляд Верховної Ради України проект Постанови «Про відзначення 55-річчя створення Канівського училища культури і мистецтв».
- Канівське училище культури і мистецтв України в цьому році відзначає свій ювілей - 55-річчя від дня заснування. Я впевнений в тому, що ця подія потребує святкування не тільки на місцевому, але і всеукраїнському рівні. Творчий внесок училища в скарбницю українського культурного життя давно вийшов за межі Черкащини. Саме тому я, як народний депутат, розробив та вніс на розгляд Верховної Ради України проект Постанови «Про відзначення 55-річчя створення Канівського училища культури і мистецтв». Крім того вважаю, що училище має отримати статус інституту, про що буду піклуватися на всіх рівнях, - коментує народний України Богдан Губський.
07.06.2012 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter