• 0

ЛИТВИН ХОЧЕ РОЗІГНАТИ РАДУ

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин пропонує Верховній Раді розпуститись і оголосити дострокові вибори.
Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, розповідаючи про результати переговорів фракцій щодо розблокування роботи парламенту.
Так, за його словами, депутати не прийняли жодної з чотирьох пропозицій, яким чином можна вчинити з мовним законом та розблокувати роботу парламенту.
"Жодна з пропозицій не підтримана, кожна політична фракція виконує свою установку.. але висновок очевидний один – Верховна Рада та політичний парламентаризм в України знівельовані", - сказав він.
"За нинішньої ситуації я пропонував політичне прийняти рішення про визнання цього факту з наступним політичним рішенням – саморозпуск Верховної Ради і проведення дочасних виборів до Верховної Ради", - сказав Литвин.
"Зрозуміло, що ця пропозиція не сприйнята, вона навіть не обговорювалась, але я думаю, треба за таких обставин дати країні можливість визначитись, бо далі спостерігати це неподобство, м'яко кажучи, непотрібно. Треба припинити мучити країну", - наголосив спікер.
"Кожен зі своєю правдою, зі своїми установками, зі своїм баченням, чого хоче народ, піти до народу і дістати в нього підтримку чи не підтримку, принаймні, це було б чесно. Принаймні, далі так продовжуватись не може", - підкреслив він.
Про який парламентаризм можна говорити, коли доводиться працювати в оточенні наглядачів з усіх боків", - сказав Литвин, який вочевидь мав на увазі те, що у четвер під час засідання парламенту неподалік від нього президію "охороняли" кілька "регіоналів".
"Я розумію що мене будуть критикувати зліва, справа, центру, але треба прийняти рішення",- додав він
Українська правда
25.05.2012 11:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter