У вересні на Черкащині найбільше подорожчали яйця, а подешевшали - фрукти, цукор і овочі

У вересні на Черкащині найбільше подорожчали яйця, а подешевшали - фрукти, цукор і овочіГоловне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у вересні 2013р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,2%.
На споживчому ринку у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%. Найбільше (на 13,4%) подорожчали яйця. На 3,8–1,3% зросли ціни на сало, масло, кисломолочну продукцію, молоко, сметану, на 0,9–0,1% стали дорожчими сири, м’ясо птиці, маргарин, риба та продукти з риби. Водночас на 2,7–2% знизилися ціни на фрукти, продукти переробки зернових, цукор, овочі, на 0,8–0,4% подешевшали рис,
макаронні вироби, соняшникова олія, яловичина, безалкогольні напої. Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 0,3%.
Підвищення цін у сфері охорони здоров’я в цілому на 1% в першу чергу пов’язано з подорожчанням амбулаторних послуг на 3,9%. Крім того,на 0,5% зросли ціни на фармацевтичну продукцію.
Плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом знизилася на 4,6%. У той же час паливо та мастила стали дорожчими на 0,3%, вартість перевезень пасажирським автодорожнім транспортом підвищилася на 0,2%.
Подорожчання послуг освіти на 3,1% зумовлено зростанням плати за навчання в закладах середньої та вищої освіти (на 6,2% та 3,7% відповідно).
09.10.2013 12:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter