У листопаді найбільше подорожчали рис та сало

У листопаді найбільше подорожчали рис та салоГоловне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у листопаді 2014р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 101,8%.

На споживчому ринку у листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%. Найбільше (на 10% та 8,5%) подорожчали рис та сало. На 5,1–1,1% зросли ціни на продукти переробки зернових, овочі, безалкогольні напої, яйця, соняшникову олію, яловичину, молоко та молочні продукти, хліб, рибу та продукти з риби, макаронні вироби. Водночас знизилися ціни на фрукти, цукор та свинину (на 9,2–3,2%).

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 6,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на опалення на 46,4%. Крім того, плата за аренду житла зросла на 7,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 2,8%, що насамперед спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 4,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1% пов’язано зі зростанням цін на автомобілі на 12,5%, а також подорожчанням палива та мастил на 1%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 4,6% в основному через подорожчання туристичних послуг на 14,1%.

На 6,4–3,6% стали дорожчими товари для щоденної підтримки будинку,побутова техніка та товари для особистого догляду.

Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 2,7%.
09.12.2014 09:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter