23-24 серпня проходитиме «Черкаський спортивний фестиваль»

23-24 серпня проходитиме «Черкаський спортивний фестиваль»Як інформують у міськраді Черкас, 23-24 серпня в обласному центрі відбудеться «Черкаський спортивний фестиваль». Про особливості та цікавинки заходу на прес-конференції розповіли заступник міського голови Юрій Ботнар, директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов, директор КП «Центральний стадіон» Юрій Гончаров.

- Ідея проведення «Черкаського спортивного фестивалю» народилася з концепції перетворення Черкас на спортивну столицю. Ми хотіли зробити чудове свято, провести День Незалежності в спортивному форматі, у форматі здорового способу життя. Хочемо, щоб цей фестиваль став щорічним, традиційним. Щоб у містян сформувалася чітка асоціація, що свято Дня Незалежності – це спорт, розваги, родзинки, рекорди. Цим фестивалем ми хочемо популяризувати фізичну культуру, спорт і здоровий спосіб життя, - зазначив заступник міського голови Юрій Ботнар.

Сергій Воронов, у свою чергу, розповів, що фестиваль проходитиме на трьох основних локаціях. На пляжі «Казбетський» відбуватимуться змагання з водних видів спорту і дитяча анімація. У Долині троянд на гостей фестивалю чекатимуть видовищні змагання з гирьового спорту, виступи з художньої гімнастики та майстер-класи від відомих спортсменів. Та основним місцем проведення заходу стане Центральний стадіон.

- Саме тут відбудуться змагання з крос-фіту, турнір з футзалу "Патріот", дитячі велоперегони "Кіндери", спортивні квести, танці з Максимом Оробцем та найголовніше - встановлення рекорду України з найтривалішого футбольного матчу, - розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики.

- Ми дуже тішимося з того, що надійшло дуже багато заявок на участь у встановленні рекорду з найтривалішого футбольного матчу. Серед бажаючих стати учасником такої непересічної події і діти, і люди старшого віку, і чоловіки, і жінки. Вже навіть сформовані цілі команди від підприємств. Серед майбутніх учасників є як професійні спортсмени, так і ті, хто ніколи не займався футболом. Місця ще лишилися. Можна зареєструватися на сторінці фестивалю у «Фейсбук» і на сайті міської ради. Запрошуємо усіх до участі. А хто не бажає грати, нехай приходить дивитися і вболівати, - зазначив Юрій Гончаров.
16.08.2018 08:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter