Черкаські самбісти повернулися з Кубку Європи із бронзовою нагородою

Черкаські самбісти повернулися з Кубку Європи із бронзовою нагородоюБронзу Кубку Європи із бойового самбо привезли додому черкаські спортсмени. Третю сходинку престижного чемпіонату посів вихованець черкаського спортивного клубу «Грізлі» Дональд Джахат. Змагання проходили в Ялті. У них брали участь кращі самбісти Європи. Для вихованців спортивного клубу «Грізлі» це був дебют на європейській арені. Попри хвилювання спортсмени таки повернулися додому з нагородою.
Наполегливі тренування та жага до перемоги - ось рецепт успіху від самбіста Дональда Джахата. Його дієвість спортсмен довів на клубному Кубку Європи із бойового самбо. Туди хлопець вирушив у складі черкаської команди від спортивного клубу «Грізлі». За словами тренера хлопців, змагання проходили на дуже високому рівні.
«Організація турніру була на високому рівні. На Кубку Європи і взагалі на такому рівні ми виступали вперше. Суперники були справді дуже сильними. Особливо Росія та Молдова. хлопцям було не легко, проте вони впоралися із цією задачею», – розповідає В’ячеслав Василенко, тренер спортивного клубу «Грізлі».
За титул найсильнішого черкаським спортсменам довелося змагатися із кращими самбістами Європи. Відстоювати честь України на світовій арені поїхали п’ятеро самбістів спортивного клубу «Грізлі». Боролися вони у двох вагових категоріях. Проте фортуна посміхнулася лише одному – Дональду Джахату. Спортсмен став бронзовим призером Кубку Європи. Запевняє, здобути перемогу йому завадило хвилювання.
«Там були дуже складні змагання. Сильні були Росія та Молдова. Проте українські команди теж були. Нашими суперниками були справді дуже сильні хлопці. Було не легко. Кожен бій як останній. Думаю, наступного разу, я впораюся з хвилюванням і буду знать до чого треба бути готовим. Тоді буду першим точно і обов’язково», – ділиться Дональд Джахат, самбіст.
У клубі «Грізлі» Дональд Джахат займається лише два роки. Проте є одним із найперспективніших спортсменів. На здобутому самбіст зупинятися не збирається. Планує здобути омріяне золото на наступних змаганнях.
«Зараз у Донольда невелика травма і якщо ми встигнемо підготуватися, то 21 жовтня у Севастополі буде всеукраїнський турнір по бойовому самбо. Сподіваємося, що там Дональд виграє уже у всіх», – додає В’ячеслав Василенко, тренер спортивного клубу «Грізлі».
Нині спортсмен заліковує отримані травми. Адже попереду у нього виснажливі тренування та нові світові старти, пише Черкаський Спорт.
18.10.2012 11:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter