Наступний домашній матч "Черкаський Дніпро" проведе не в Черкасах, а в Охтирці

Матч 29-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги команда майстрів «Черкаського Дніпра» зіграє не вдома, а на виїзді. Вдатися до такого радикального кроку адміністрацію ФК «Черкаський Дніпро» змусив вкрай незадовільний стан футбольного поля на єдиному в області атестованому для команд Першої ліги стадіоні «Центральний».

Керівництву футбольного клубу вдалося в авральному режимі погодити організаційні та юридичні питання, пов’язані зі зміною місця проведення матчу з ФК «Нафтовик-Укрнафта».
Наступний домашній матч "Черкаський Дніпро" проведе не в Черкасах, а в Охтирці

Зокрема, в офіційному листі до Президента Професіональної футбольної ліги Сергія Макарова йдеться: «У зв’язку з необхідністю покращення (реконструкції) поля на стадіоні КП «Центральний стадіон» м. Черкаси просимо, на підставі п. 5 ст. 15 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд першої ліги, дозволити проведення матчу 29 туру з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2016/2017 на полі футбольної команди «Нафтовик-Укрнафта» (м. Охтирка), від якого отримано попереднє погодження».

До клубу вже надійшло підтвердження від «Нафтовика» про готовність провести домашній матч в Охтирці. Отже, 29-й тур Чемпіонату відбудеться згідно з раніше затвердженим розкладом – 8 травня 2017 року, о 17-й. Тільки не в Черкасах.

Як вже повідомляв сайт ФК «Черкаський Дніпро», головна футбольна поляна Черкащини останнім часом постійно перебуває в центрі уваги як громадськості, так і ЗМІ. Інформація про незадовільний стан футбольного поля в Черкасах потрапила вже навіть на шпальти центральних видань. Говорять про нього і головні тренери команд, яким довелося останнім часом зіграти в Черкасах. Зокрема, головний тренер ФК «Полтава» Юрій Ярошенко на післяматчевій прес-конференції заявив, що «якість газону у них набагато краще, ніж тут. Він рівніший». І це при тому, що напередодні ФК «Полтава» перебувала в центрі скандалу: клубу мало не зарахували технічну поразку якраз через поганий стан їхнього футбольного поля.

Більш розширений коментар дав, буквально кілька днів тому, після матчу в Черкасах 28 квітня, наставник маріупольського “Іллічівця” Олександр Севідов.

“Я, чесно кажучи, дуже здивований, тому що в Черкасах завжди було хороше поле, але зараз це поле не дозволяє контролювати м'яч внизу не тільки нам, але і вашій команді. Я дивився їх гру з "Оболонню", на хорошому полі, повірте це зовсім дві різні гри. А зараз команда перейшла на довгі передачі, тому що іншого виходу не було. Ми теж намагалися грати простіше. Десь за рахунком, десь по ситуації, але це футбол, який, припустимо, мені дуже не подобається. Той, який був у другому таймі. Такий, без середини поля, пінг-понг. Передача і це колгоспне вибивання м'яча в аут - це футбол, який гру не прикрашає. Принаймні нашу команду. Я про команду суперника ніколи не говорю, не обговорюю і не аналізую. У вас є тренер, нехай він цим займається. Ми трошки в інший футбол граємо, але для цього потрібно гарне поле, ну принаймні, вже вибачте мене, краще, ніж у Черкасах. Я впевнений, що ви зможете довести газон до розуму, але я не знаю, що сталося з вашою "поляною", яка раніше була однією з кращих у першій лізі...”, - поділився враженнями Олександр Володимирович на післяматчевій прес-конференції.
05.05.2017 12:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter