У Білозір`ї сільський голова знайшов 16 закритих бочок із хімічними речовинами

14 серпня близько 16.00 у Білозір’ї було виявлено 16 герметично закритих бочок з невідомою речовиною. Як інформує управлінні ДСНС в Черкаській області, бочки із застережливо-загрозливою символікою, кожна ємністю по 200 літрів, на стихійному сміттєзвалищі виявив сільський голова. Про небезпечну знахідку керівник відразу ж повідомив рятувальників.
Провівши огляд ємностей, фахівці-хіміки встановили, що 7 з них містять полімерний розчинник метилен хлорид, який використовується для змивання фарб, у 3-х інших, у відповідності до маркування, інтенсивний змивач для офсетних полотен та валів фарбувальних апаратів, а вміст решти 6 бочок потребує спеціальної експертизи.
Фахівці держслужби з надзвичайних ситуацій провели заміри грунту та повітря на вміст шкідливих речовин, хімічно-небезпечних речовин у навколишньому середовищі виявлено не було. Загрози життю людей та місцевій екосистемі немає.
Нині представники Черкаської районної адміністрації, спільно з Білозірською сільською радою, вирішують питання щодо утилізації виявлених хімічно-небезпечних речовин.
15.08.2013 11:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter