Тягач з "Азоту" розлив на вулиці 14 Грудня неконцентровану азотну кислоту (відео)

14 травня близько 17.00 в Черкасах на вул. 14 Грудня місцевими жителями було виявлено розлив та випаровування невідомої хімічної речовини із їдким запахом.
Як інформують в управлінні ДСНС в Черкаській області, дослідивши територію та зробивши відповідні аналізи, фахівці–хіміки встановили, що на 15 метрах проїзної частини вулиці розлито неконцентровану (55%) азотну кислоту.
Оперативно-розшуковими діями було знайдено автомобіль-тягач МАН, що транспортував небезпечний вантаж з ПАТ «Азот», і який зупинився на провулку Комунальному, 29.
Після виявлення автомобіля було встановлено, що з розділеної на відсіки цистерни об’ємом 28 м.куб, яка під час руху розгерметизувалася, на дорогу продовжує витікати кислота.
У проведенні робіт з ліквідації наслідків розливу кислоти брали участь рятувальники аварійно-рятувального загону спецпризначення а також 1-ї та 3-ї Державних пожежних частин Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на чолі з першим заступником начальника Управління, Сергієм Сташенко. Всього було задіяні 6 одиниць техніки, та 16 чоловік особового складу.
Рух транспорту на місці аварії було перекрито.
За попередніми даними, на землю витекло до 1 метру кубічного небезпечної хімічної речовини, площа розливу склала 20 квадратних метрів. Нейтралізація розлитої кислоти проводилась розбавленням її водою та за допомогою соди та піску. Кислоту з пошкодженої цистерни було злито у спеціальні ємності. Роботи на місці пригоди тривали впродовж усієї ночі і були завершені о 8 ранку.
Нейтралізацію піщаної суміші, яку використовували на місці події у якості губки, буде проводити ТОВ "Добробут Еко України". Місце витоку хімічно-небезпечної речовини належить до промислової зони обласного центру, де житловий сектор відсутній. Загрози населенню немає.
Причину розгерметизації цистерни встановить спеціальна технічна експертиза
На місці події крім рятувальників працювали представники облдержадміністрації, УМВС, УСБУ, прокуратури, міськвиконкому, екологічної інспекції, санепідемстанції.
На даний час дорожнє полотно розчищено, загрози для життя і здоров'я людей, а також для навколишнього середовища немає. Рух автотранспорту відновлено в обох напрямках.
15.05.2013 10:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter