У Черкасах зіпсували білборди Гриценка й Тимошенко

У Черкасах невідомі закидали фарбою білборди потенційних кандидатів у Президенти Анатолія Гриценка (партія «Громадянська позиція») та Юлії Тимошенко (партія ВО «Батьківщина»). Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.
У Черкасах зіпсували білборди Гриценка й Тимошенко

Щодо фактів пошкодження білбордів Анатолія Гриценка, готується відповідне звернення до правоохоронних органів за 296 статтею Кримінального кодексу України (хуліганство). Про це ОПОРІ повідомили у штабі обласного осередку партії «Громадянська позиція».

«Так, дійсно було кілька випадків пошкодження білбордів, на яких розміщено рекламу Анатолія Гриценка. Про це повідомлено також і рекламним агентствам, які, відповідно до угоди, мають її переклеїти. Звісно, у кожної політичної сили є опоненти, що вдаються до брудних технологій, як-от псування політичної реклами. Не виключаємо, що маємо своїх супротивників у Черкасах», – прокоментували в штабі Анатолія Гриценка.

На думку очільника штабу обласного осередку ВО «Батьківщина» Юрія Тренкіна, псування їхньої політичної реклами – це також замовлення політичних опонентів.

Нагадуємо, ОПОРА вже повідомляла про псування сітілайтів Серія Тарути («Основа») та Євгена Мураєва («Наші»).

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, до початку виборчого процесу такі випадки розцінюються як пошкодження майна та хуліганські дії.
У Черкасах зіпсували білборди Гриценка й Тимошенко

«Якщо такі випадки будуть під час виборчого процесу, органи Національної поліції повинні звертати увагу, чи не знищується рекламна продукція, бо такі випадки можуть поширюватися. У межах виборчої кампанії це може сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата, а не лише як хуліганські дії», – зазначила Ольга Коцюруба.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.
25.12.2018 12:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter