У Христинівському районі від блискавки загорівся храм

Як інформують в управлінні ДСНС у Черкаській області, 19 серпня близько 20:00 в селі Сичівка Христинівського району під час грози у найвищий з двох наявних куполів церкви Іоанна Хрестителя влучила блискавка. Просто на очах у людей дерев‘яну будівлю в одну мить охопило полум‘я.

Отримавши повідомлення про пожежу, у відповідності до районного плану залучення сил і засобів, на ліквідацію пожежі, крім чергового караулу христинівської пожежно-рятувальної частини, було залучено вогнеборців місцевої пожежної команди із сусіднього села Краснопілка (Вінницької області). Воду до місця пожежі підвозив трактор з місцевого КХП “Зернопродукт”.
У Христинівському районі від блискавки загорівся храм

Під час боротьби із вогнем співробітниками ДСНС водночас було організовано евакуацію з приміщення церковного начиння, релігійних коштовностей та інших матеріально-технічних цінностей.

Завдяки оперативним та професійним діям фахівців ДСНС вдалось врятувати церкву від знищення. Вогнем пошкоджено лише один купол. О 21:00 пожежу було повністю ліквідовано.

Храм Іоанна Хрестителя двокупольний, 1896 року побудови, попри те що не є пам'яткою архітектури представляє собою зразок класичного дерев‘яного церковного будівництва ХІХ сторіччя. На даний час церква належить до Української православної церкви Київського патріархату.
20.08.2018 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter