Житель Драбівського району косить траву, щоб відпрацювати борг з аліментів

Житель Драбівського району косить траву, щоб відпрацювати борг з аліментів За інформацією Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, житель села Безбородьки Драбівського району Володимир К. відробляє при сільській раді 120 годин суспільно корисних робіт. Таке рішення було прийняте судом, оскільки чоловік заборгував своєму 8-річному синові близько 20 тис грн аліментів.

У Драбівському відділі ДВС повідомили, що заборгованість у нього накопичувалась з 2013 року, бо він нерегулярно та не в повному обсязі сплачував аліменти.

Оскільки заборгованість перевищувала 6 місяців і неплатник не мав майна та офіційної роботи, він потрапив під дію закону №7277 #Чужих дітей не буває, який передбачає в такому разі накладення адміністративного стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт.

Як розповіла сільський голова с. Безбородьки Катерина Горонович, чоловік виконує роботи з благоустрою. Зазвичай для таких робіт у сільській раді наймали людину, зараз її заміняє боржник з виплати аліментів. Володимир переважно косить траву, оскільки наразі в цьому є найбільша потреба.

Працюватиме чоловік 15 днів по 8 годин. Після відрахування податків, на рахунок матері дитини буде перераховано 2,2 тис грн.
За словами начальника Драбівського районного сектору з питань пробації Івана Тищенка, чоловік працює добросовісно, термін відпрацювання закінчується 13 червня.
13.06.2018 13:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter