Фанати влаштували безлад та зірвали матч "Черкаський Дніпро"-ФК "Суми". Затримано 26 осіб (відео)

Як інформують у ГУ Нацполіції в Черкаській області, під час футбольного матчу "Черкаський Дніпро" - ФК "Суми", який проходив 19 травня на стадіоні в місті Черкаси, група осіб почала вчиняти протиправні дії. На неодноразові зауваження адміністрації стадіону, стюардів, та глядачів молодики не реагували, натомість продовжували палити «фаєра», кидати їх на газон та під час матчу вийшли на футбольне поле. На зауваження поліцейських, які намагалися їх заспокоїти молодики відреагували агресивно та почали застосовувати фізичну силу. Враховуючи, що на стадіоні перебувало велика кількість вболівальників, серед яких були жінки та малолітні діти, які могли постраждати від протиправних дій осіб - було прийнято рішення про їх затримання.

Загалом затримано 26 осіб. Їх було доставлено до Черкаського відділу поліції, відібрано пояснення та відпущено. Під час затримання тілесні ушкодження отримало 17 поліцейських. Крім того декілька молодиків нанесли тілесні ушкодження одному з глядачів, який також намагався їх заспокоїти.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частино 2 статті 296(Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Правомірність дій працівників поліції буде перевірено в рамках розпочатого службового розслідування.
20.05.2018 08:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter