У Свидівку через підняття грунтових вод затопило підвали в 100 приватних домоволодіннях (відео)

Як інформують в управлінні ДСНС у Черкаській області, з 23 березня, в селі Свидівок Черкаського району, в зв‘язку з підняттям рівня ґрунтових вод та засміченістю меліоративних каналів, відбувалось підтоплення на рівні близько 50 см підвалів приблизно 100 приватних домоволодінь.

Ситуація знаходиться на постійному контролі, як органів влади, так і Управління ДСНС у Черкаській області.

2 квітня з метою пришвидшення проходження води меліоративними каналами та для очистки їх від палих дерев та зрізаного гілля було додатково залучено відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Водолази, вдягнувши спеціальні костюми, та занурившись на глибину до 5 метрів, перевірили та очистили проходи, де стоять дренажні сітки. Також під час проведення робіт було очищено від бруду та гілля 1-шу насосну станцію, що знаходиться в селі Свидівок та 2-гу насосну станцію, що знаходиться в селі Єлизаветівка.

Паралельно, особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 2-ї державної пожежно-рятувальної частини проводились роботи щодо перекачування за допомогою пересувної насосної станції води від меліоративного каналу за 800 метрів до річки Дніпро.

Загалом проведено перекачування близько 1200 метрів кубічних води.

Також силами місцевих пожежних команд села Леськи та Мошни проводились роботи по відкачуванню води з території 3-ох приватних домоволодінь. Загалом проведено відкачування 30 метрів кубічних води.

Цього ж дня особовим складом чергового караулу 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини розташованої у Драбові, проведено відкачування талих вод з погреба приватного домоволодіння в селі Коломийці, Драбівського району.

На думку фахівців, проблеми із підтопленням населених пунктів можна було б уникнути, якби місцеві органи влади та жителі не засмічували та підтримували у працездатному стані існуючі меліоративні канали.
03.04.2018 13:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter