Черкасиводоканал: 2017 року в Черкасах викрали понад 50 кришок люків

Черкасиводоканал: 2017 року в Черкасах викрали понад 50 кришок люків За інформацією КП "Черкасиводоканал", протягом 2017 рокув обласному центрі викрадено понад півсотні кришок люків. Це завдає не тільки значні збитки комунальному підприємству, а й загрожує життю та здоров’ю містян. Безвідповідальність та байдужість людей часто призводить до страшних наслідків.

Відкриті люки на проїжджих частинах та на тротуарах стають причиною травматизму, пошкоджень транспортних засобів, ДТП та інших серйозних надзвичайних ситуацій.

КП «Черкасиводоканал» використовує всі можливості, щоб зупинити цей злочинний процес. Працівники підприємства проводять планові обстеження оглядових колодязів на міських мережах і виконують їх поточний ремонт, негайно реагують на повідомлення свідомих містян про відсутність кришок на мережах міста.Протягом 2017 року на зелених зонах встановлено 79 залізобетонних та 533 кришок композитних люків, строк експлуатації яких не менше 15 років.

Крім того підприємством встановлено 87 «антивандальних» люків, які маються спеціальну запірну арматуру та витримують навантаження до сорока тон. Вони значно знизили кількість крадіжок, але висока собівартість люків не дозволяє провести їх заміну на всій мережі.

Варто відзначити, що підприємство обслуговує лише частину комунікацій міста, які є потенційно небезпечними в аспекті цієї проблеми. Більше того, за підсумком обстежень та проведених робіт, значна частка крадіжок випадає на безгосподарські мережі, відомчі мережі підприємств та організацій, комунікації інших служб. Тому наше підприємство звертається до всіх інстанцій, які можуть і повинні сприяти налагодженню порядку в місті задля безпеки нас та наших рідних.
01.02.2018 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter