Вандали наколобродили в двох парках Черкас

Як інформують у КП "Дирекція парків", у парку «Сосновий бір» зловмисники спалили сміттєвий контейнер, перевернули кам’яну скульптуру, у парку ім. Б. Хмельницького – відірвали 9 гранітних плит оглядового майданчика, а одну розбили.

Упродовж 2017-го року у парках Черкас зафіксовано більше 10-ти випадків вандалізму. Горе-відвідувачі ламають лави, викрадають металеві конструкції, елементи освітлення, псують питні фонтанчики, зривають та викопують квіти, підпалюють зелені насадження. Цього разу сума збитків сягнула понад 11 тис грн.
Вандали наколобродили в двох парках Черкас

- Станом на сьогодні маємо одного охоронця на два парки, - коментує директор комунального підприємства Володимир Стойко. – Нині розглядаємо можливість покращення системи охорони. Нагадаю, що підприємство вже виходило з пропозицією встановлення камер відеоспостереження.

Приміром, фахівці порахували, що оснащення камерами парку «Сосновий бір» коштувало б понад 1 млн грн. Зокрема, так працюють у Харкові та Ірпіні, де свого часу переймало досвід керівництво КП «Дирекція парків».
Вандали наколобродили в двох парках Черкас

- У парку ім.М.Горького в Харкові чи не на кожному дереві розташована камера, - зауважує заступник директора КП Андрій Куча. – Відповідно, там і зразковий стан парків. Нам би не завадило теж посилити охорону.

Крім того, зазначають у адміністрації, дії правоохоронців мають бути більш жорсткими щодо затриманих зловмисників. Так, жодного випадку притягнення до відповідальності, штрафів або відшкодування вартості пошкодженого майна ще не відбулося.
22.11.2017 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter